Seks & relaties / Seks
Seks

Beginnen met BDSM? Deze dingen heb je nodig

Elkaar zwoel in de ogen kijken terwijl jullie voor de zoveelste keer de missionarishouding aannemen. Kan heel fijn zijn, maar soms verlang je naar meer. Mag het van jou nog wel wat wilder en harder? Ben je nog een groentje in BDSM, maar lijkt het je wel wat? Dan wil je deze dingen alvast in huis halen.

bdsm

Lees ook: 5 dingen die je nodig hebt als je bondage wilt proberen

Wat is BDSM?

BDSM staat voor Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie en Sadisme en Masochisme. Bij BDSM draait het vooral om het hebben van macht en controle over iemand. Dit valt te verdelen in twee rollen: de Dom(inant) en de Sub(missive). Bij bondage bind je iemand deels of helemaal vast, bijvoorbeeld met handboeien of speciale touwen. De Dom heeft dan volledige controle over de Sub. Dat klinkt misschien intens en dat kan het soms ook zeker zijn. Wederzijds consent is in dit geval dan ook heel erg belangrijk. Houd je partner ervan om iemand te spanken, maar vind jij dit helemaal niks? Dan moet dat altijd worden gerespecteerd. Het is niet de bedoeling dat jij vastgebonden ligt en je Dom jouw positie misbruikt om je achterwerk te bewerken, terwijl hij of zij weet dat je dat niet wilt. Tenzij we het hebben over roleplay, maar dat is weer iets heel anders.

Wat heb je nodig?

Je kunt BDSM zo uitgebreid maken als je wilt. Het is wel verstandig om rustig te beginnen, zodat je kunt ontdekken wat je wel en niet prettig vindt. Daarmee begint ook direct het echte werk. Een vlakke hand op je billen of een sjaal als handboeien werkt prima, maar deze tools maken BDSM een stuk makkelijker.

 

Bondage en discipline

BDSM draait dus vooral om de machtsverhouding en controle. Het is dan extra opwindend voor jullie allebei als je partner niets kunt zien. Een blinddoek of oogmasker komt daarbij goed van pas. Daarnaast is investeren in een setje handboeien of bondage tape ook geen overbodige luxe. Ideaal als je complete controle wilt hebben over het lichaam van je Sub. Ben je in een extra kinky mood? Misschien is een halsband dan ook wel wat voor jou. Sommige mensen vinden het aanzicht extra opwindend, omdat een halsband extra benadrukt dat de Sub geen controle heeft. Deze collars kunnen dienen als accessoire, maar kunnen ook worden gebruikt om een Sub mee vast te binden.

 

Sadomasochisme

Je denkt misschien niet direct dat SM iets voor jou is, maar het kan wel heel hot zijn. Ook hierbij is het belangrijk dat je het eerst bespreekt met je partner. Jullie kunnen het houden bij een stevige smack op je billen, maar sommige Subs vinden het juist ook heel opwindend om wat ruiger aangepakt te worden. Je moet vooral lekker doen waar jullie je allebei goed bij voelen.

Spanking

Als groentje kun je het beste beginnen met de basics, zoals spanking en het gebruiken van klemmetjes. Spanking kan met de vlakke hand, een kleine zweep of met een paddle. Ga je het liefst voor felle pijn en wat meer verrassing? Dan is een zweepje aan te raden. Begin wel met een kleintje, want hoe groter de zweep, hoe zwaarder de stroken aankomen.

 

Tepelklemmen

Nog een veelgebruikte, populaire tool. Bij veel mensen zijn de tepels gevoeliger dan ze in eerste instantie denken. Door ze vast te klemmen, kan er minder bloed naar de tepel stromen. Vooral pijnlijk als de Dom aan het kettinkje trekt of de klemmen er weer af haalt. Sommige klemmen kun je zelfs nog wat extra aandraaien.

 

Lees ook: Zo gebruik je seksspeeltjes met je partner