Lifestyle
Lifestyle

Minder stof in huis: 5 handige trucjes die gelijk werken

Nu het lente is, is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Tijd om je kastjes uit te ruimen, je badkamer grondig schoon te maken en je tegels weer blinkend. Je wilt dat alles lekker fris is en vooral dat er minder stof in huis ligt. Nog even wat tips nodig? Dit zijn 5 handige trucjes voor minder stof in huis die gelijk werken.

stof in huis tips

Minder stof in huis tip #1 - Leg oude kranten op je keukenkastjes

Dé lifehack voor hoge kasten in huis stofvrij houden is oude kranten gebruiken. Leg oude kranten op je keukenkastjes om ze mooi te houden. Zo krijg je veel minder stof in huis. Eens in de zoveel tijd vervang je de kranten even en vervang je ze door verse exemplaren. Hoe chill is dat? Zo hoef je een stuk minder schoon te maken.

Minder stof in huis tip #2 - Maak de roosters en filters in je huis schoon

Dingen in huis die je te weinig schoonmaakt? Daar horen roosters en filters ook zeker bij. Als je minder stof in huis wilt is het slim om je luchtventilatieroosters eens goed schoon te boenen. Ook het rooster in je afzuigkap kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Draai of schroef de roosters/filters los en week ze in een sopje met groene zeep of baking soda. Daarna is alles weer lekker fris en komt er ook minder stof in huis.

Minder stof in huis tip #3 - Vergeet je wasmachinefilter niet 

Een bron van stof in huis zijn je kleren en je wasmachine. Je wasmachine neemt bovendien alle stofjes op die op je kledingstukken zitten. Leg daarom eens in de zoveel tijd een handdoek onder je wasmachine, doe het klepje open en laat het water uit je machine stromen. Maak het filter ondertussen goed schoon en zet je wasmachine op een trommelreinigingsprogramma. Extra tip: gebruik een eco was-ei om je was zonder wasmiddel helemaal lekker te laten ruiken.

minder stof in huis tips

Eco-egg Wasbol Springbloesem 70 wasbeurten bij Bol.com

Minder stof in huis tip #4 - Ruim je kleding snel op

We kennen het allemaal: je gooit de kleding die je aanhad vandaag op een stoel in de hoek van je slaapkamer. Of je laat die trui liggen in de badkamer. Niet zo slim als je minder stof in huis wilt! Je kleren zitten namelijk vol stofdeeltjes. Hang je mooie fashion items daarom gewoon weer netjes terug in de kast of gooi ze in de was. 

Minder stof in huis tip #5 - Pak de plumeau er even bij

Ja, de plumeau is ook een echte lifesaver. Misschien heb je er al een in huis liggen en anders is het zeker tijd om een plumeau aan te schaffen. Vooral een uitschuifbare plumeau is superhandig. Hiermee kun je gemakkelijk bij de hoekjes in je kamer waar je niet snel bij kunt komen. Zo haal je spinnenwebben weg, stof dat op kastjes ligt en pak je ook nog even je bureau mee. Handig!

minder stof in huis

Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel bij Bol.com

Beeld: iStock