Inspiratie nodig voor een nieuw terras in jouw tuin? Dit zijn 3 vlonder trends!

Lifestyle door Elsemieke

Zonnebril op, tuinstoel uitgeklapt, drankje in je hand, om van de zon te genieten hoef je echt niet ver te reizen. Nu de lente is aangebroken is het namelijk hét perfect moment om het terras in jouw tuin aan te pakken! Laat je hieronder inspireren door de nieuwste vlonder trends.

Exclusief genieten

Bij het leggen van een houten vlonder kan je veel verschillende kanten op met soorten hout. Een favoriete soort vlonderplank van ons is toch wel die van padouk hout. Deze hardhouten vlonderplanken zijn net na bevestiging felrood van kleur, maar verkleuren binnen no time naar een prachtige zilvergrijze tint! Dit zorgt voor een luxe, exclusieve uitstraling van het terras waar je erg lang van kan genieten. Hou je van een speels karakter in jouw tuin? Combineer dan houten vlonderplanken van verschillende breedtes voor een leuk effect! Padoek planken zijn daarnaast makkelijk samen te verkrijgen met al het benodigde bevestigingsmateriaal. Vaak zijn bij houtleveranciers handige vlonder totaalpakketten beschikbaar, zo weet je zeker dat je alles in huis hebt!

Onderhoudsvrij met een moderne tint

Een soort vlonderplank die tegenwoordig steeds populairder wordt is die van composiet. Composiet vlonderplanken bestaan uit een combinatie van kunststof- en houtvezels, waardoor de planken lang mee gaan, een moderne uitstraling hebben en ook nog vrijwel onderhoudsvrij zijn! Daarnaast zijn de composiet vlonderplanken prachtig te combineren met verschillende composiet schuttingen voor een strakke overeenkomende uitstraling. Nog een voordeel, deze schutting is gemakkelijk samen te stellen met kant en klare tuinschermen! Wil je toch nét een andere look? De composiet vlonderplanken staan ook schitterend bij andere soorten schuttingen zoals een hout beton schutting met douglas hout of een bruin geïmpregneerde houten schutting.

Chique en duurzaam

Wanneer je nog vele jaren wil genieten van jouw heerlijke terras, zijn bamboe vlonderplanken een super oplossing! Door deze grassoort te verwerken als plank gaat het materiaal namelijk gemiddeld wel vijfentwintig tot dertig jaar mee. Bamboe vlonderplanken staan bekend om de warm bruine kleur en geven een chique uitstraling door de zwarte strepen in de plan. Zo zorg je voor een echte eyecatcher in jouw tuin! Daarnaast is het gebruiken van bamboe vlonderplanken een ecologisch verantwoorde keuze, aangezien deze grassoort snel groeit en daarmee het gebruikte materiaal weer lang en breed is teruggewonnen in de tijd dat je op jouw bamboeterras in de zon hebt kunnen zitten.

Om optimaal te genieten van de lentezon is een nieuw terras een must! Zie je jezelf al zitten op een prachtig vergrijste vlonder van padouk hout, geniet je zonder zorgen van het onderhoudsvrije composiet of ga je toch voor de duurzaamheid van bamboe vlonderplanken? Eén ding is in ieder geval zeker: wanneer je voor een van deze vlonder trends gaat geniet je nog jarenlang van een schitterend terras!