Lifestyle
Lifestyle

Wat gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes in de supermarkt?

Inmiddels zit het er op: Pasen 2022. Kun je geen paasei meer zien, maar heb je nog veel over? Weggooien is ook zonde. Eerlijk is eerlijk, van chocola krijgen we nooit genoeg, maar wat gebeurt er eigenlijk met al die overgebleven zakken? We zochten het voor je uit. 

Dít gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes in de supermarkt

Natuurlijk kun je ook aan de slag gaan met recepten met overgebleven paaseitjes, maar we kunnen het ook voorstellen dat je even genoeg hebt van de chocolade. Toch vroegen wij ons af wat er eigenlijk gebeurt met al die overgebleven eitjes. In een interview met RTL Z vertelt Philippe de Selliers van Leonidas wat er gebeurt met de paaseitjes die niet worden verkocht dit jaar. Worden ze weggegooid? “De producten gaan naar de factory outlet in Anderlecht en worden daar tegen korting verkocht." Het Zwitserse Lindt laat weten de paaseitjes ook niet tot volgend jaar te bewaren. “We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden." 

Naar de voedselbank

Albert Heijn verklaart dat de producten die niet in de winkel terechtkomen, worden omgesmolten. Wel probeert de winkelketen van te voren goed te voorspellen hoeveel er van elk product zal worden verkocht. Jumbo kiest ervoor de eieren naar de voedselbank te brengen. Goed bezig! “Als paasproducten twee weken na Pasen nog niet zijn verkocht, dan worden deze artikelen of gedoneerd aan een voedselbank of uitgedeeld aan klanten."

Foto: iStock

Lees ook: Recept: Rocky Road met overgebleven paaseitjes