8 hacks om een lange vlucht dragelijker te maken

Lifestyle door Sandra E

Vliegen. Je houdt ervan of niet. Een lange vlucht van zo ongeveer 12 uur kan intens vermoeiend en saai zijn. Slapen lukt vaak niet, uren films kijken, klinkt heerlijk, maar is ook niet alles en ga jij 12 uur lang een boek lezen? Zeg nou zelf, zo’n lange vlucht is niet altijd een pretje en daarom hebben wij een aantal hacks voor je op een rijtje gezet om die lange vlucht te rocken! 

Lees ook: Met deze app weeg je eenvoudig je bagage

1. Vroeg inchecken

Een lange vlucht voor de boeg? Check op tijd in. Je bent niet de enige met een stoelvoorkeur, check zo vroeg mogelijk in om een betere kans te hebben op een stoel die je je vlucht comfortabel maakt.

2. Maak het slapen dragelijker

Slapen lukt vaak niet in een vliegtuig, je slaapt minder diep en er zijn vrijwel altijd wel geluiden om je heen. Neem je oortjes en een slaapmasker mee, dit zal het slapen een stuk makkelijker en dragelijker maken.

3. Benen strekken

Het is aan te raden je benen te strekken als dat mogelijk is, dus als het ‘veiligheidsgordelbord’ uit is. 10 uur achter elkaar zitten kan echt ongemakkelijk zijn, pijnlijk of zelfs gevaarlijk omdat de bloedcirculatie verlaagt. Loop af en toe heen en weer om je armen en benen te strekken.

4. Bingen maar

Een uurtje of twee heerlijk je favoriete serie bingewatchen kan prima tijdens een lange vlucht. Je moet natuurlijk wel even je favo series of films van te voren downloaden op je smartphone, tablet of laptop. Anders heb je er natuurlijk nog niets aan. 

5. Hydrateren 

Blijf drinken, veel water en vermijd te thee, koffie en alcohol. Als je lang in het vliegtuig zit, is het belangrijk om veel water te drinken en geen alcohol. Alcohol kan juist weer voor uitdroging zorgen en in de lucht is het veel makkelijker om dronken te worden. Door de luchtcirculatie kan je huid namelijk erg uitdrogen. Koffie is ook niet raadzaam in het vliegtuig, zelfs stewardessen weigeren het te drinken…

6. Een huispak is prima

Draag comfortabele kleding in het vliegtuig. Kleding waar je lekker in kunt zitten en slapen. En tegenwoordig kan comfortabele kleding er nog steeds stijlvol uitzien.

7. Neem je hobby mee

Heb je een hobby die je prima in een vliegtuig kunt doen? Of je nu een paar schetsen wilt maken, dat verhaal schrijft of die sjaal gaat breien. Creatief bezig zijn is ultieme ontspanning en kan perfect in het vliegtuig. Ligt dat boek al eeuwen op je te wachten? Nu heb je eindelijk de kans om wat te lezen.

8. Lekker snacken

We weten allemaal dat vliegtuigvoedsel niet iets is wat super lekker is. Voor het geval je de maaltijd helemaal niet lekker vindt, neem je zelf wat extra (gezonde) snacks mee. Zo kun je ook eten wanneer je wilt en hoef je niet te wachten totdat de vliegtuigmaaltijd bezorgd wordt.

Lees ook: Mile High Club? Dit vinden stewardessen ervan.