Mile High Club? Dit vinden stewardessen ervan

De maatschappij door Jordan

Vervelende passagiers, medische complicaties en seks op grote hoogte. Wat gebeurt er allemaal in vliegtuigen waar wij geen idee van hebben? En wat zijn de ergernissen van stewardessen? Hannah en Daisy zijn twee voormalige stewardessen die vertellen over de geheimen van het werk.

Lees ook: Raarste baantjes waarvan je niet kan geloven dat je ervoor betaald wordt

Bucketlist hype

Het vliegtuigpersoneel maakt van alles mee, voor, tijdens en na de reis. Dit leidt tot grappige maar ook veel schandalige verhalen. Hannah en Daisy vertellen in een interview met Metro UK alle ins and outs van hun voormalige beroep als cabinepersoneel. Neem bijvoorbeeld de Mile High Club, ja dit is echt een ding en geen langdurig gerucht. Passagiers proberen regelmatig seks aan boord te hebben om mee te gaan met de hype.

Hannah vertelt: “pogingen tot ‘mile high’ kwamen vaak voor. Ik betrapte passagiers die zich samen in de kleine toilethokjes wurmden. Veel passagiers kregen al snel door dat de hype het niet waard was. De toilethokjes aan boord zijn klein en stinken ook ontzettend, niet echt de moeite waard dus. Al deze pogingen zijn ook vervelend voor het personeel, zo vertelt Daisy: “de glamour van hakken en rode lippenstift wordt in stand gehouden door snelle bezoekjes aan het toilet om je make-up bij te werken. Dus als bemanning die zelf naar het toilet moet, is het irritant om passagiers te vinden die seks hebben op het toilet en de rij ophouden.”

Bemanning ook niet vies van elkaar

Over seks gesproken, het komt ook vaak voor onder het personeel zelf. Door lange vluchten en nachten in het buitenland met alleen de crew, ontstaat er vaak genoeg een kort romance. Hannah vertelt: “Cabinepersoneel en piloten, piloten en piloten, cabinepersoneel en cabinepersoneel. Vaak als we ergens verbleven gingen we uit met de bemanning, bijna altijd eindigde iemand die avond met iemand anders in bed. Wat er op de route gebeurde, bleef meestal op de route. Ik denk dat de ongezonde uren en levensstijl het een eenzaam leven maakten en dat het moeilijk was om mensen te ontmoeten die niet in dezelfde sector zaten.”

Daisy sluit zich hierbij aan: “er gebeurt veel in de kombuizen, en niet alleen de hectische bereiding van eten en drinken. Bij ons hadden we een eigen roddelkanaal Galley FM, het duurde meestal maar een paar uur voordat alle nieuwe roddels, schandalen en scheidingen onder de bemanning algemeen bekend waren. Iedereen weet bijna alles van elkaar en bijna iedereen doet het ook met elkaar.”

Hoogopgeleide, superdrukke en praktische mensen

Sommige mensen gedragen zich als schoften aan boord. Ze verwachten veel van het cabinepersoneel en drukken om de haverklap op het belletje. Daisy vertelt: “passagiers denken bijvoorbeeld met een vertraging vaak dat wij niks te doen hebben en ook niks doen om de vertraging op te lossen. Dit is niet waar, het cabinepersoneel houdt zich bezig met jou, de cabine, de piloten en de catering. Ik geef ook als tip aan iedereen, doe niet alsof het cabinepersoneel obers en serveersters zijn. Als er echt een noodgeval is en jijzelf door het vliegtuig wankelt met je hand op je borst, zal je blij zijn met de opleiding die het personeel heeft gevolgd.” Dus voor iedereen een tip, gedraag je normaal en wees aardig tegen het personeel. Het kan zomaar eens zijn dat je zelfs een upgrade krijgt, maar ook dit moet je niet zomaar verwachten. 

Lees ook: Dit is wax play: een spannend en romantisch seksspel