Raarste baantjes waarvan je niet kan geloven dat je ervoor betaald wordt

De maatschappij door Miranda

Herkenbaar: je komt thuis van een dag werken en ploft neer op de bank. Je vraagt jezelf af: is dit het nou? Maar wij hebben een uitkomst: de acht raarste baantjes waar je daadwerkelijk voor betaald wordt. Want mocht je op een dag helemaal klaar zijn met je huidige baan, dan zijn deze baantjes misschien iets om over na te denken…

1. Matrasspringer

Ja, dit bestaat echt. En Ruben Reynoso is er het levende bewijs van. Hij is namelijk professioneel ‘matrasspringer’, en springt op matrassen om de vulling gelijkmatig te maken. 

2. Pizzaproever

Het is serieus: er zijn in Engeland verschillende restaurants die advertenties plaatsen, waar in staat dat ze op zoek zijn naar een ‘pizzaproever’ die ze kan voorzien van feedback op het menu. Maar ehm, wij willen deze baan ook best vrijwillig doen.

3. Hotel testslaper

Bij deze ‘baan’ reis je de hele wereld over om hotels te beoordelen op zaken als service en comfort. Dus zou jij het liefst de hele dag in bed liggen? Dan is deze baan weggelegd voor jou.

4. Professioneel knuffelaar

Klinkt gek, maar wordt gebruikt als therapeutische service om stress te verlagen. Het uurloon is zo’n 60 tot 80 dollar, dus dat is ongeveer tussen de 53 en 71 euro. Kan erger…

5. Waterglijbanentester

Zo mocht een student een half jaar gratis (!) over de wereld reizen om deze glijbanen te testen. En wat hij kreeg? Een bescheiden 23.000 euro plus een all inclusive vakantie na afloop om bij te komen. Waar kunnen we tekenen?

6. Gelukskoekjesschrijver

De afgelopen 30 jaar schreef Donald Lau de voorspellingen van deze koekjes. Grote kans dat jij er dus een van hem hebt opgegeten!

7. Financiële Dominatrix

Cadeautjes krijgen van onderdanige mannen zonder ze te ontmoeten? Dat kan zeker. Een vrouw uit Brooklyn, die zichzelf Princess Meggerz noemt, verdient 150.000 dollar per jaar. En wat ze doet? Niks.

8. Treinduwer

Ooit de metro’s in Japan gezien? Dan begrijp je dat dit beroep nodig is. Leuk? Niet perse. Wel bijzonder.

Van wat voor baan droom jij?

Lees ook: Waarom je NOOIT met wilde dieren op de foto moet gaan