Wat is beter? De deur van de wasmachine open of dicht doen na een wasbeurt?

Wonen door Chloe

De één zegt dat het beter is om na een wasbeurt de deur van de wasmachine open te laten, terwijl de ander hem juist altijd dichtdoet. Vooral als je wasmachine in het zicht staat zal het netter staan om de deur dicht te houden als je hem niet gebruikt. Maar wat is nou de beste keuze?

wasmachineLees ook: Aha! Met deze hack ruikt jouw stofzuiger straks hartstikke fris

Wasmachine schoonhouden

Je hebt het vast wel eens gemerkt: nadat je de deur van je wasmachine dicht hebt gehouden komt er een muffe en onaangename geur uit. Niet al te fijn. Daarbij is de kans groot dat ook je kleding er volgende keer muf uit zal komen in plaats van lekker fris. Ook je wasmachine wordt er niet schoner op als je de deur dichtdoet. Hem openhouden als je hem niet gebruikt is dus de beste optie. 

Deur openlaten

De reden dat er een muffe in je wasmachine ontstaat als je deze dichtdoet na het wassen is omdat er altijd nog wat vocht overblijft in de machine. Doordat je het deurtje dichtdoet kunnen bacteriën en schimmels groeien in de trommel. Door hem open te laten krijgt de wasmachine de kans om te drogen en blijft hij dus een stuk schoner. Zo komen ook je kleren er een stuk schoner uit. Ook het doseerbakje kan je het beste even openzetten. Zo kan ook deze opdrogen.

Wasmachine schoonmaken

Heb je toch per ongeluk de deur dicht gegooid? Geen probleem. De nare geur is namelijk vrij simpel te verwijderen. Doe wat wasmiddel in het daarvoor bestemde doseerbakje en laat de wasmachine kies een wasprogramma van 90 graden. Voordat je het programma start doe je wat soda in de trommel. Zodra de wasmachine klaar is, is de geur als sneeuw voor de zon verdwenen.

Lees ook: Dit is de reden dat je wasmand gaten heeft