Het is weer spinnenseizoen! Zo voorkom je spinnen in huis

Wonen door Jeanine

Ren jij direct de andere kant op als je een spin ziet en zou je het liefst nooit meer in huis hebben? Dan hebben we slecht nieuws: het is namelijk weer spinnenseizoen. Het is dé tijd van het jaar waarop onze achtpotige enemies een veilig plekje in huis zoeken. Klinkt dat als jouw grootste nachtmerrie? Met deze tips kun je dat voorkomen.

Spinnen in huis

Lees ook: Waarom het goed is om je planten bier te geven

Hekel aan spinnen

Als je een hekel hebt aan spinnen (of zelfs een fobie ervoor hebt, like me) dan moet je er niet aan denken dat ze ergens in je kamer zitten. Of ze nou zo groot zijn als je hand of hartstikke klein: het idee dat ze er zijn, is al erg genoeg. Er zijn mensen die ze gewoon kunnen oppakken of vermorzelen, maar zelfs dat kan al te veel gevraagd zijn. Het liefst voorkom je dat ze überhaupt ergens in je huis zitten. Met deze 3 tips kom je daar al dichterbij!

1. Zorg ervoor dat ze niet binnen kunnen komen

Spinnen kruipen op allerlei manieren naar binnen. De dunste, smalste kiertjes of spleten zijn uitnodigend genoeg. Probeer zulke openingen dus zoveel mogelijk te dichten, bijvoorbeeld met kit, en zet horren voor de ramen zodat ze niet naar binnen kunnen komen.

2. Gebruik pepermunt, citroen of azijn

Wil je spinnen alle kansen ontnemen? Gebruik dan een geur waar spinnen echt een hekel aan hebben, zoals pepermunt en citroen. Dit vinden spinnen echt verschrikkelijk. Maak een mengsel met bijvoorbeeld water en citroensap en spray dit op kieren en kozijnen. Let wel op dat het geen vlekken achterlaat.

Je kunt een paar wattenschijfjes of -bolletjes dopen in azijn en deze neerleggen op plekken waar spinnen vaak zitten. Of meng wat azijn en water in een bakje.

3. Houd je huis schoon

Knusse hoekjes waar geen mens komt, daar houden spinnen van. Je huis schoonhouden maakt het daarom een stuk minder aangenaam. Stof dus goed de hoekjes en donkere plekken af, zoals achter de kast, onder en achter de verwarming, onder het gordijn en ga zo maar door.

Beeld: iStock

Lees ook: Last van een mug in je slaapkamer? Zo vind je hem binnen een paar seconden