Superherkenbaar als je met huisgenoten samenwoont

Wonen door Sascha

Voor iedereen die met huisgenoten woont of heeft gewoond: het is fantastisch, maar tegelijkertijd zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Van Netflix-avondjes op de bank tot ruziemaken om de wc-bril. Máár, huisgenoten hebben blijft fijn!

Bankhangen to the max

Niets is fijner dan na een lange werkdag op de bank ploffen om samen met je huisgenoten naar de meest hersenloze televisieprogramma’s te kijken. Natuurlijk wel onder het genot van een grote bak popcorn, een goed gevulde mok met thee en een warme deken die jullie delen.

Chocola all over the place

Vooral bij vrouwelijke huisgenoten onder elkaar is een flinke dosis chocola in huis niet te missen. Overal liggen lege papiertjes of halve repen en alles is van iedereen. Heb je op een brakke zondag dus geen zin om jezelf naar de supermarkt te slepen voor een nieuwe reep? Maak je niet druk, want er ligt genoeg in huis!

Het beruchte schoonmaakrooster

Goed, we kunnen wel stellen dat schoonmaken niet onze favoriete dagtaak is, maar toch moet het helaas zo af en toe eens gebeuren. Woon je samen met huisgenoten, dan is die schoonmaaktaak opeens een heel stuk leuker. Muziek aan, sopje klaar en gaan met die banaan. Binnen een mum van tijd en heel wat karaoke-nummers verder is het huis weer spik en span.

Samen studeren

Het dak gaat eraf als jij en je roomie erachter komen dat jullie allebei een vrije dag hebben en wanneer er gestudeerd moet worden is dat veel leuker als je dat samen kunt doen. Af en toe een kopje thee bij elkaar langsbrengen, of een pauze inlassen en lekker samen lunchen bij jullie favoriete tent op de hoek.

Avondje in de touwen hangen

Samen uit, samen thuis. Niks leukers dan dat, toch? De avond beginnen met wijntjes en popcorn, met z’n allen naar de stad om vervolgens weer in de late uurtjes gezamenlijk thuis te komen. En laten we niet vergeten dat je ook met z’n allen wakker wordt in hetzelfde huis en uitvoerig de legendarische avond kunt bespreken inclusief brak en vooral heel vet ontbijt.

Gezamenlijke kledingkast

Voor de dames onder ons die met elkaar samenwonen: je hebt niet alleen je eigen kledingkast ter beschikking, nee stiekem heb jij er zelfs drie. Namelijk ook de twee kledingkasten van je roomies. Zo hoef je nooit meer twee keer hetzelfde aan. Yes!

Programma gemist

Heerlijk is het als je voor het slapengaan nog even bij elkaar op bed kunt ploffen om samen programma gemist te kijken en bij te kletsen. Dat is allemaal net iets gemakkelijker als je huisgenoten bent. En ook nog eens veel te gezellig. Laat slapen gegarandeerd!

Sharing is caring

Zit jij er eventjes helemaal doorheen, dan hoef je alleen maar je hoofd om de hoek te steken of er komt een huisgenoot een kijkje bij je nemen. Er is altijd wel een luisterend oor thuis waar je heerlijk tegenaan kunt lullen. Of een schouder waarop je ongegeneerd kunt uithuilen wanneer je daar even hartstikke aan toe bent.

Een overvloed aan wijn

Woon je met meerdere huisgenoten samen, dan is het bijna niet te voorkomen dat de nodige wijnflessen worden ingeslagen. Een wijntje na het werk, een wijntje om het weekend in te luiden en een wijntje om je vrije avond te beginnen. Conclusie: wijn is altijd een goed idee en al helemaal in het gezelschap van huisgenoten.

Wat is voor jou super herkenbaar aan het samenwonen met huisgenoten?