Komkommer op je ogen: werkt het nu echt?

Gezicht door Paula Heeger

Je ziet het in films en op stockfoto's: vrouwen met plakjes komkommer op hun ogen. En zelfs op TikTok kwam deze oude komkommer lifehack voorbij, maar dan nét even anders. Alleen: werkt het nu echt tegen puffy ogen of wallen? Dit is alles wat je wilt weten over komkommer op je ogen.

komkommer op je ogen

Dit zijn de voordelen van komkommer op je ogen

Werken plakjes komkommer op je ogen nu echt? Volgens de meeste dermatologen wel. Komkommers bestaan voor 95% uit water en hebben andere fijne eigenschappen die goed zijn voor je huid. Niet zo gek dus, dat veel skincare producten ook een vleugje komkommer toevoegen voor extra hydratatie. Dit zijn de voordelen van komkommer op een rij

  1. Komkommers bestaan bijna helemaal uit water, waardoor het mega hydraterend is om plakjes komkommer op je ogen te leggen. Dat zorgt er namelijk voor dat je huid extra vocht opneemt, wat er weer voor zorgt dat je huid er gezonder en steviger uit gaat zien. 
  2. In komkommers zit vitamine C en foliumzuur wat sowieso goed is voor je huid. Je ziet er daardoor frisser uit in je gezicht.
  3. Donkere kringen onder je ogen? Door de vitamine K in de plakjes komkommer worden ze een stuk minder. 
  4. Het is heel verkoelend. Als je bent verbrandt in je gezicht, zijn producten met komkommer of aloë vera perfect om te koelen. Plakjes komkommer op je ogen of op andere plekken in je gezicht kunnen ook heel goed helpen tegen een verbrande huid.
  5. Over het algemeen helpt komkommer enorm goed tegen huidirritaties. Rode bultjes worden er minder zichtbaar van en een verbrande huid wordt verkoeld. Fijn voor als je last hebt van acne.

Van verkoeling tot hydratatie

Als je verkoeling zoekt voor je gezicht, denk dan zeker aan producten met komkommer. Breng een fijn serum met komkommer bijvoorbeeld aan met een gezichtsroller voor extra verfrissing. Meer hydratatie? Kijk dan kokosolie voor je huid, producten met komkommer en een hoog percentage water. 

3 x de fijnste skincare met komkommer

Komkommer skincare #1 - Oogcrème met komkommer

komkommer onder je ogen, komkommer oogcreme

Estee Lauder Cooling Anti-Oxidant Moisture Gel Creme bij Douglas.nl

Komkommer skincare #2 - Verkoelend gezichtmasker met komkommer

komkommer skincare, komkommer onder je ogen

Peter Thomas Roth Cucumber Gel Masker bij Douglas.nl

Komkommer skincare #3 - Zoeva oogpads met komkommer, kamille en groene thee

komkommer masker, komkommer ogen, komkommer skincare

Zoeva Bright Eye ooglapjes bij Douglas.nl

Beeld: iStock