Dit is alles wat je wilt weten over de gezichtsroller

Gezicht door Paula Heeger

De gezichtsroller is nog steeds onwijs populair. Alleen: werkt die jaderoller nu eigenlijk echt voor je gezicht? In dit artikel vertellen je alles wat je over de gezichtsroller wilt weten. Van de voordelen tot de beste gezichtsrollers die je op dit moment kunt kopen. Hallo soepele huid!

De gezichtsroller: deze soorten zijn er allemaal

De meest bekende gezichtsrollers zijn de gezichtsroller van jade en die van rozenkwarts. Ook zijn er gezichtsroller van metaal, wat voor huidverkoeling zorgt. Andere edelstenen die in gezichtsrollers worden gebruikt zijn de amethist (tegen acne) en de obsidiaan. Als laatste is er nog de gua gua steen (voor een strakkere huid). Als je een gezichtsroller wilt kopen is het slim om te checken welke edelsteen het beste voor jouw huid werkt. Elke steen heeft namelijk andere voordelen, maar over het algemeen kunnen we wel een paar voordelen voor je huid noemen.

Dit zijn de voordelen van de gezichtsroller

  1. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie. Een gezichtsroller verbetert de bloedcirculatie in je gezicht. Doordat het bloed goed doorstroomt, ziet je huid er gezonder en helderder uit. 
  2. Het kalmeert je huid. Als je je huid wilt verkoelen, is een gezichtsroller ook een goed idee. Sommige edelstenen zijn van nature al koel genoeg, maar de meeste rollers kun je ook even in de koelkast leggen. Heel fijn voor een gezwollen gezicht in de ochtend.
  3. Het vermindert wallen. Doordat een gezichtsroller je huid verkoelt en een beetje kalmeert helpt het ook goed tegen wallen. De zwelling onder je ogen wordt er minder door, zeker als je een gezichtsrolelr gebruikt die even in de koelkast heeft gelegen.
  4. Het helpt om je serum beter aan te brengen. Breng even wat serum met een flinke lading vitamines aan op je huid en rol daarna met de gezichtsroller over je huid. Op die manier wordt het nog beter in je huid opgenomen, omdat het echt meer in je huidweefsel terecht komt. Ook ontspannen je spieren er een beetje door
  5. Het zorgt voor een strakkere huid. Gezichtsrollers maken je gezicht wat strakker en een beetje sterker. Ze voorkomen geen rimpels, maar het zorgt er wel voor dat je er fris uit blijft zien. Zeker als je de gezichtsroller elke dag gebruikt.

Zo check je of je gezichtsroller van echte edelsteen is

Er zijn veel gezichtsrollers die van plastic zijn gemaakt. Als je the real deal wilt hebben is het slim om op deze punten te letten:

  • Tik met de gezichtsroller tegen iets aan. Als het plat klinkt is het plastic en waarschijnlijk nep.
  • Bij een jade roller en bij koele stenen voelt de steen ook daadwerkelijk koud aan. Voel dus even of de roller ook echt koel is. Als dat zo is, zit je waarschijnlijk goed. Anders is de jadesteen van nefrietjade of jadeïet gemaakt.
  • Op edelstenen kun je niet krassen. Als de roller snel kapot gaat en er zo krasjes in komen, zit je niet goed.
  • Een echte steen heeft oneffenheden in het oppervlak. Als het te smooth is, heb je waarschijnlijk met een nep gezichtsroller te maken. Ook teveel marmereffect kan juist nep zijn.

3 x gezichtsrollers die je wilt hebben

Gezichtsroller #1 - Gezichtsroller van Rose Quartz

gezichtsroller

Gua sha Jade Roller om volledig tot rust te komen bij Bol.com

Gezichtsroller #2 - Jaderoller 

gezichtsroller

Velveux Jade roller set met rozenolie bij Bol.com

Gezichtsroller #3 - Obsidiaan gezichtsroller

gezichtsroller

Ziamli (Jaderoller obsidiaan) bij Bol.com