Zo kies je een rode lipstick die bij jou past (en dit zijn de 5 mooiste)

Beauty door Paula Heeger

Rode lippenstift is een absolute klassieker. Of je nu rode lipstick draagt in combinatie met een witte blouse of bij een galajurk, het maakt je look áltijd beter. Vooral als je een rode lipstick hebt die helemaal bij jou past. Dit is hoe je een rode lipstick kiest die helemaal bij jou past en dit zijn de vijf mooiste!

Zo kies je een rode lipstick die bij jou past

  • Als je een nieuwe lipstick wilt kopen, is het altijd handig om scherp te hebben wat je precies wilt. Maak voor jezelf duidelijk of je voor een matte, shiny of creamy lipstick wilt gaan. Zo kun je er alvast een heleboel afstrepen waardoor het makkelijker kiezen is.
  • Kijk naar de ondertoon van je huid. Heb je een warme ondertoon? Kies dan ook voor een rode lipstick met een warme ondertoon, wat meestal meer geel- en oranjetinten heeft. Bij een koelere ondertoon is een rode lipstick met blauwe ondertoon perfect of een lipstick met meer koele rozetinten.
  • Ben je onzeker over je tanden? Met rode lipstick kunnen je tanden soms sneller geel lijken. Daar voel je je misschien onzeker door. Een rode lipstick met blauwe ondertoon of een rode lipstick die meer naar oranje neigt is dan een goede oplossing. Je tanden lijken daar namelijk witter door.

Zo bepaal je jouw ondertoon

Het belangrijkste bij rode lipstick kopen is dus om te weten wat de ondertoon van je huid is. Weet je dat niet precies? Er zijn twee simpele trucjes waarmee je dat te weten kunt komen! 

  1. Check je aderen 
    Kijk naar aderen aan de binnenkant van je pols om je ondertoon te bepalen. Als ze meer blauw of paars zijn heb je een koele ondertoon. Een rode lipstick met blauwe ondertoon is dan jouw ideale lipstick! Meer groene aderen? Dan heb je een warme ondertoon. Als het te lastig is om te bepalen is, is je ondertoon neutraal en kun je veel tinten rood hebben.
  2. De papier-check
    Hou een vel wit papier naast je gezicht en kijk in de spiegel. Ja, dat ziet er een beetje idioot uit, maar het is dé truc om te bepalen wat je ondertoon is. Als je huid roze of blauwachtig lijkt vergeleken met het wit, heb je een koele ondertoon. Valere huid of gelig/perzik? Dan heb je een warme ondertoon. Ook hier geldt weer: als het moeilijk te zien is, is je ondertoon neutraal. Dat is helemaal niet erg, want dan kun je juist veel tinten rood hebben!

Rode lipstick: dit zijn de 5 mooiste 

Rode lipstick #1 - Charlotte Tilbury 'Tell Laura'

rode lipstick kopen

Hot lips lip kit bij CharlotteTilbury.com

Rode lipstick #2 - Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G So Red

rode lipstick

Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G So Red bij CharlotteTilbury.com

Rode lipstick #3 - Chanel Rouge Allure Lipstick in 104 - Passion

rode lipstick chanel

Chanel Rouge Allure Lipstick in 104 - Passion bij IciParisXL.nl

Rode lipstick #4 - L’Oréal Paris Color Riche Satin Lippenstift in 377 Perfect Red

rode lipstick

L’Oréal Paris - Color Riche Satin Lippenstift - 377 Perfect Red bij Bol.com

Rode lipstick #5 - Bobbi Brown Luxe Lip Color in 62 Crimson

rode lipstick

Bobbi Brown Luxe Lip Color in 62 Crimson bij Douglas.nl

Omslagbeeld: iStock