Alles wat je wilt weten over gellak + de voor- en nadelen

Beauty door Zora

Gellak is sinds een aantal jaren razend populair. Gewone manicures en het dragen van acrylnagels hebben er een concurrent bij gekregen. Maar wat is gellak eigenlijk, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Lees verder om alles te weten te komen over gellak manicures.

Wat is een gellak manicure

Een gellak manicure is een behandeling waarbij een speciale nagellak wordt gebruikt en een UV- of LED-lamp. Net als bij een normale manicure, krijg je een extra laagje lak op je nagels. Gel nagellak is gemaakt van sterkere ingrediënten die langer meegaan dan traditionele varianten. Normale nagellakken harden uit in zuurstof en deze speciale lakken worden uitgehard onder een UV- of LED lamp. Het resultaat ziet er ongeveer hetzelfde uit als met een normale manicure. De prijs van gellak nagels is gemiddeld veertig tot zestig euro.

Voordelen

Gellak gaat langer mee

Het grootste voordeel van een gellak manicure is dat jouw prachtige nagels langer meegaan dan met een normale lak. Als het goed wordt gedaan dan blijft de lak keurig zitten en groeit het alleen uit. Je zou dan tot wel vier weken kunnen wachten voordat jij een nieuw bezoekje hoeft te plegen aan de nagelsalon. Het ligt er maar net aan wanneer de uitgroei jou gaat storen. 

Gellak bladdert minder snel af

Gellak is veel flexibeler dan traditionele nagellak. Om deze reden bladdert een lak van gel minder snel af en gaat het veel langer mee. En dat is nou precies wat we willen...

Nadelen

Gellak zelf toepassen is niet makkelijk

Tenzij je veel verstand hebt van het laten doen van nagels, is het niet gemakkelijk om thuis zelf een goed resultaat te krijgen. Je moet weten hoe jij je nagels goed voorbereid en hoe jij de gellak op de juiste manier toepast. Als een gellak manicure niet op een geschikte manier wordt gedaan, kan jij jouw nagels beschadigen. Dat wil je niet!

Heb jij wel manicure skills? Probeer een gellak set voor thuis om geld te besparen op jouw paar wekelijke nagelbehandeling. Het gaat langer mee dan een gewone manicure - ongeveer tien dagen - maar je krijgt niet dezelfde kwaliteit als in een salon. Om een perfecte gellak nagel te creëren, is het belangrijk dat jij de instructies tot in detail volgt en dat je een behoorlijke steady hand hebt.

Gellak verwijderen

Om gellak te verwijderen van jouw nagels heb je geduld nodig. Het duurt ongeveer een half uur voor dat jouw nagels gellak vrij zijn. Het is belangrijk dat jij dit op de juiste manier doet - anders kan jij jouw nagels beschadigen. Wat je ook doet, scheur of bijt de gelnagels er niet af. Als jij ze van je nagels aftrekt, verwijder jij ook lagen van je nagelbed, waardoor jouw nagels vatbaarder zijn om af te bladderen en te breken.

Gellak verwijder je op een veilige manier door de gellak eerst op te ruwen met behulp van een nagelvijl. Lak als het ware de top er van af zodat de remover kan intrekken. Doordrenk wattenschijfjes met een remover met aceton en wikkel ze om de nagels heen. Met een (dikkere soort) aluminiumfolie houd je de watjes op zijn plek en kan de remover goed intrekken. Na ongeveer 15 minuten is de lak zo poreus geworden dat je deze er makkelijk af kan vegen of met een bokkenpootje of de achterkant van een lepeltje af kunt duwen. Mocht er nog wat gellak op je nagels zitten, dan kun je dit met een hele fijne en zachte vijl er voorzichtig afvijlen. Let er wel op dat je niet te enthousiast te werk gaat want hiermee beschadig jij jouw nagels.