Dit is waar je op moet letten als je mascara koopt

Beauty door Paula Heeger

Af en toe is het weer tijd om je mascara te vervangen door een nieuw exemplaar. Ga je binnenkort weer een nieuwe mascara kopen? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten, voordat je er willekeurig een uit het schap pakt. Dit is waar je op moet letten bij mascara kopen.

mascara

Mascara kopen #1 - Let op de ingrediënten 

Of je nu op zoek bent naar de beste mascara voor lange wimpers of mascara voor gevoelige ogen, als je een mascara uit het schap pakt is het altijd slim om te kijken naar de ingrediënten. Dat staat niet altijd op de verpakking, maar online is het meestal wel te vinden. Handig als je bijvoorbeeld naar een vegan mascara zoekt. Als je een mascara voor gevoelige ogen zoekt kun je het beste ingrediënten als methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone en thimerosa vermijden. 

Mascara kopen #2 - Kies alleen voor waterproof als dat nodig is

Waterproof mascara is verleidelijk om te kopen, omdat het belooft dat het áltijd blijft zitten. Een huil- of regenbui en je mascara zit nog altijd perfect. Toch is het alleen slim om voor waterproof mascara te gaan als je het echt nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege tranende ogen. Heb je gevoelige ogen? Dan kun je beter niet voor waterproof kiezen. Waterproof mascara is niet gevaarlijk, maar er zitten wel aggressievere stoffen in wat je ogen kan irriteren. Als je een mascara voor gevoelige ogen zoekt is waterproof dus een no-go. 

 

Mascara kopen #3 - Check welk borsteltje bij je past

We willen allemaal lange wimpers en veel volume of in ieder geval een van de twee. Het borsteltje van de mascara die je koopt is daarbij de key to success. Grotere borstels geven meestal meer volume, kleinere borsteljes geven meer lengte. Handig om op te letten dus! Als laatste is het ook slim om te checken of de haartjes van het borsteltje dicht bij elkaar staan of juist wat minder. Hoe minder dicht op elkaar, hoe beter ze je wimpers separeren. 

Mascara kopen #4 - Zwart of bruin?

De meeste vrouwen dragen zwarte mascara, maar mascara is er natuurlijk in veel meer kleuren. Zo geeft bruine mascara een subtielere look, wat ook heel mooi kan staan in combinatie met je oogschaduw. Dit voorjaar is het ook een trend om uit te pakken met kleur, dus voor blauwe mascara, rode of zelfs groene mascara gaan is helemaal oké. Wel handig om te weten is dat als je een mascara voor gevoelige ogen zoekt, je het beter bij zwart kunt houden. Aan gekleurde mascara's zijn meestal extra ingrediënten toegevoegd die je ogen kunnen irriteren.

Beeld: Pexels