Zelf uitgroei bijwerken: zo doe je dat thuis

Beauty door Sandra E

Je kijkt in de spiegel en je uitgroei lacht je toe. De uitroei kan wel lachen maar jij wordt daar toch echt niet vrolijk van. Je hebt geen tijd, zin of geld om naar de kapper te gaan en je wilt toch graag die uitgroei bijwerken. Gelukkig kun jij je uitgroei heel goed tuis bijwerken.

Lees ook: Haarverf van de drogist: zo krijg je wél een mooi resultaat

Je haar groeit gemiddeld 1 tot 1,5 cm per maand. Dat houdt in dat er dus van de kleur van je haar er na ongeveer 4 á 6 weken een zichtbare uitgroei ontstaat. Uitgroei die je door de kapper kunt laten bijwerken, maar wat je ook heel goed zelf kunt doen.

Kies goede haarverf

Ga jij zelf je uitgroei aanpakken? Kies dan voor een goede haarverf. Ga naar de dichtstbijzijnde kapperswinkel of bestel haarverf online die je zelf mengt. Haarverf die je bij een kapperswinkel koopt is ook veel kwalitatiever. Heb je de juiste verf in huis dan kan je zelf de hoeveelheid verf kiezen die je nodig hebt. Doe handschoenen aan en bescherm je kleding. Om verfvlekken op je gezicht te voorkomen kun je vaseline op je hoofdhuid smeren om te vermijden dat de verf in je huid trekt. Zorg dat je haar droog en ongewassen is. De laatste wasbeurt moet minimaal 24 uur geleden zijn zodat het ervoor zorgt dat je kleuring goed dekt.

1. Verf mengen

Meng de haarverf in een plastic kommetje. Lees altijd goed welke percentages je moet gebruiken. Weet je het niet zeker? Laat je adviseren in een kapperswinkel.

2. Verdeel je haar

Maak met een puntkam fijne verdelingen in je haar. Werk vanaf de scheiding van je haar naar beneden. Op die manier ben je er zeker van dat al je uitgroei bedekt is. Neem wat haarverf op een borsteltje of een kam en smeer er beide kanten van je lokken mee in. Werk zo alle verdelingen af, tot je je volledige uitgroei hebt gekleurd. Je maakt het makkelijker door je haar in vier stukken te verdelen.

3. Kleur in laten trekken

Hoe lang de kleur moet intrekken hangt af van het merk. Meestal is dat een halfuurtje.

4. Uitspoelen

Spoel de verf na de gewenste inwerktijd goed uit. Gebruik na de kleuring een verzorgende nabehandeling.  Easypeasy en je kunt er weer een tijdje mee voor de dag komen!

Haar uitgroei bijwerken met spray

Een uitgroeispray is een goed alternatief voor als je het bijwerken met verf wat spannend vindt. De uitwasbare uitgroeispray zit vaak in een flacon met een handige spuitmond. Een uitgroeispray breng je makkelijk op je haar en deze mengt zich met de rest van je haar. Je krijgt er direct een natuurlijke look door. Ook grijze haren kunnen je prima behandelen met een uitgroeispray. Uitgroeisprays zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Verkrijgbaar bij de Kruidvat of Etos.

Lees ook: Thuis je haar verven? Zo doe je dat op een verantwoordelijke manier