Wat is microneedling?

Beauty door Sandra

Microneedling, ook wel collageen inductietherapie genaamd, is de nieuwste trend in beautyland. 


Leuk hoor dat ouder worden, maar doordat de jaartjes erbij komen wordt je huid ook minder elastisch. Je huid gaat in de loop de jaren minder collageen en elastine produceren, wordt slapper, krijgt meer rimpels en verliest volume. En dat is nu juist iets wat we zo lang mogelijk willen uitstellen. Daarvoor bestaat een fantastische behandeling; microneedling. 

Wat is Microneedling

Bij deze behandeling wordt de huid zacht doorprikt met minuscule naaldjes. Die naaldjes creëren wondjes in de bovenste huidlaag, zonder de huid te beschadigen. Het klinkt eng, maar je voelt er gelukkig weinig tot niets van. Tijdens de behandeling wordt er gebuikt gemaakt van een rolletje of pen. Dit apparaatje heeft vibrerende, minuscule naaldjes en kan heel precies gebruikt worden. Door deze methode komt het natuurlijk herstel van de huid op gang. Diep in de huid krijgen de bindweefselcellen een prikkel en het natuurlijke herstelmechanisme van de huid treedt in werking. Dit zorgt ervoor dat die collageen en elastine, wat dus in de loop de jaren minder wordt, weer gestimuleerd wordt. Het resultaat? Je huid ziet er gelift uit en voelt stevig aan. 

Minder rimpels

Microneedling verstevigt de huid en lijntjes en rimpels worden aanzienlijk minder zichtbaar. Deze fantastische behandeling is dus een perfect middel tegen huidveroudering. De behandeling helpt niet alleen tegen rimpels, maar ook tegen rode adertjes, littekens of acné. Deze intensieve behandeling vergt veel van de huid en kan daarom alleen op een gezonde huid toegepast worden.

Resultaat

Na de behandeling is niet direct resultaat te zien. De huid heeft zes tot acht weken nodig om collageen te vormen. De vorming van collageen en elastine gaat nog maanden door na de miconeedling behandeling. De huid wordt uiteindelijk steeds gladder en strakker.

Microneedling is geschikt voor:

•    rimpels
•    verstrakking van de huid, ook rond de ogen
•    verminderen/verwijderen van pigmentvlekken
•    vermindering van couperose
•    (acné)littekens
•    verfijning van grove poriën
•    striae