Beauty / Haar
Haar

Thuis je haar verven? Zo doe je dat op een verantwoordelijke manier

Tegenwoordig leven we zo duurzaam mogelijk. We nemen een eigen shopping bag mee naar de supermarkt, vermijden plastic wegwerpbestek en kiezen vaker voor de stalen ros dan de auto. Ook op het gebied van haar verven kun je actie ondernemen om duurzamer te leven. Hoe? Dat leggen we uit!

thuis haar verven

Verantwoordelijk haren verven

Voor sommige vrouwen gaat er niks boven een frisse, geverfde coupe. Met haarverf voor thuis hoef je daarvoor niet eens het huis te verlaten! Wat wel zo jammer is, is dat veel producenten van haarverf agressieve en chemische stoffen gebruiken om je lokken een ander kleurtje te geven. Niet alleen is dat schadelijk voor het milieu, het is ook niet al te best voor je haar. Ammonia is één van die stoffen. Als je ooit thuis haarverf hebt gebruikt, weet je precies hoe dat ruikt... In ieder geval niet naar roosjes. Die geur ben je liever kwijt dan rijk, toch? 

Ammonia opent de haarschubben zodat de verf goed kan doordringen, maar door de schurende werking beschadigt het tegelijkertijd het haar. Met als resultaat: droog haar en dode punten. 

Als je op een verantwoordelijke en veilige manier je haren wilt verven, dan vermijd je het liefst ook PPD. Dit staat voor p-phenylenediamine en is een kleurstof die vaak in haarverf wordt gebruikt. Deze stof is vaak de boosdoener bij veel mensen die allergisch zijn voor haarverf. Deze allergie kan zo erg zijn dat er ontstekingen plaatsvinden en kan eindigden in een ziekenhuisbezoek... Daarnaast is PPD erg agressief en dus ook schadelijk voor het haar.

Als je op zoek bent naar haarverf met alternatieven voor ammoniak en PPD, dan zit je goed bij WECOLOUR! Zij gebruiken in plaats van PPD een milde variant: TDS. Wel is het verstandig om altijd jezelf te testen op een allergie, door een beetje haarverf in je nek te smeren en af te wachten. Bij WECOLOUR kun je ook een kosteloze allergietest opvragen.

Natuurlijke verzorging voor geverfd haar

Iedereen weet dat je geverfd haar goed moet verzorgen met speciale shampoos en conditioners voor gekleurd haar. Ook op dit gebied kun je verantwoordelijke keuzes maken. Natuurlijke haarverzorging zonder zachte sulfaten en parabenen is veel beter voor je haar, je hoofdhuid en het behouden van de haarkleur. Wat wil je nog meer?

via GIPHY

Lees ook: Hierdoor krijg je superpluizig haar zonder dat je het weet