Beste mascara voor megalange wimpers

Make-up door Laura

We dromen allemaal over jaloersmakend lange wimpers. Het liefst tot onze wenkbrauwen, als het even kan. Als je - zoals velen - niet bent gezegend met Bambi-wimpers, dan is een goede mascara je beste vriendin. Er zijn wel honderd soorten mascara voor langere wimpers, dus welke kies je? Wij zetten de toppers op een rijtje.

Langere wimpers

Met alleen een goede mascara ben je er nog niet. Ook je techniek is belangrijk. Ten eerste kun je beginnen met een wimperkruller. Zet de kruller zo dicht mogelijk tegen je gezicht aan, zonder dat het krullen pijn doet. Knijp fijn en houd dit drie seconden vast. Schuif de wimperkrullen een klein stukje naar voren en herhaal. Schuif nog een millimeter naar boven en knijp nogmaals. Met deze techniek krijg je een natuurlijke curve in je wimpers en vermijd je een 90 graden 'krul'.

Dan is het tijd om je mascara aan te brengen. Haal het kwastje uit het potje en strijk overtollig product af. Lift je kin en knijp je ogen samen terwijl je in de spiegel kijkt. Breng de mascara met een zigzaggende beweging van de wortel tot punt van je wimpers aan. Werk van buiten naar binnen. Breng een of twee laagjes op deze manier aan. Dan sluit je af met een laatste laagje zónder te zigzaggen zodat je eventuele klontjes kan verwijderen.

Zakken jouw wimpers na het krullen en mascara opdoen altijd weer? Gebruik dan een waterproof mascara, bijvoorbeeld Clinique High Impact Waterproof Mascara. De formule helpt om je wimpers gekruld te houden.

 

 

Lees ook: Zo creëer jij de 'no make-up look' als een pro