5 tips om je mascara zo mooi mogelijk aan te brengen

Make-up door Kimberly

Mascara is – als je het ons vraagt – hét make-upproduct der make-upproducten. Want zeg nou eerlijk: zonder een likje mascara gaan we niet snel de deur uit. Een aantal tips and tricks zijn dan ook nooit overbodig! Wij geven ze je. 
 
Iedereen weet wel hoe mascara moet worden aangebracht, maar toch laten wij vrouwen hier en daar nog wat steekjes vallen. Eh… steekjes vallen? Wimpers zijn wimpers toch?! Niet helemaal. Zo hebben we volumineuze wimpers, de classy eyelashes maar ook de spinnenpootvariant. Het lijkt zo simpel, maar zo’n makkie is dat helemaal niet. Hoe breng je deze – meestal – zwarte vloeistof aan als een pro? Nou eh… zo! 
 

Schoonmaken 
Voordat je begint met het aanbrengen van je mascara, zorg je dat de huid en wimpers goed schoon zijn. Doe dit het liefst met een vetvrije remover. Als je wimpers vettig zijn zal de mascara gedurende de dag niet goed blijven zitten. 
 
Wimperkruller 
Begin, voor een extra curly effect, met een wimperkruller. Zet aan bij de wortel, en voorkom een pleuris pijnschoot door te zorgen dat je wimperrand niet vast komt te zitten. Krul je wimpers áltijd voordat je de mascara aanbrengt. Doe je dat niet, dan kunnen je wimpers beschadigen en afbreken. 
 
Controleren 
Vervolgens is het tijd om je mascara en mascaraborsteltje te controleren. Hoe lang gebruik jij jouw mascara gemiddeld? Wij moeten bekennen: meestal langer dan 6 maanden. Toch heeft een mascara die eenmaal geopend is een houdbaarheid van ongeveer een halfjaar. Wil je controleren of jouw mascara nog goed is? Ruik dan aan het borsteltje van de mascara. Als je een vreemde, ietwat muffige geur ruikt, is-ie waarschijnlijk niet meer goed en is het tijd om ‘m weg te gooien. Bovendien zul je merken dat de vloeistof dikker en taaier is en heel soms heeft het een grijze waas. 


Het mascaraborsteltje moet klontvrij zijn. Mocht dat niet het geval zijn, kan het zijn dat je ongewild meerdere lagen gaat aanbrengen, wat zal zorgen voor een plakkerig effect. Hoe je klontjes kunt voorkomen? Probeer – hoe verleidelijk ook – niet in het tubetje te pompen. Door de lucht die er dan wordt ingepompt, zal de vloeistof snel uitdrogen waardoor je mascara zal gaan klonteren. Maak in plaats daarvan cirkelvormige bewegingen om de gewenste hoeveelheid mascara op je borsteltje te krijgen.

Wortels van de wimpers  
Focus je op de wortels van je wimpers in plaats van je op de uiteinden te richten. Kijk omhoog, plaats je mascaraborsteltje zo dicht mogelijk bij de wimperrand en sluit vervolgens langzaam je ogen dicht. Voor het tweede laagje kan je zigzaggende bewegingen maken om eventuele vastgeplakte wimpers los te krijgen. Bovendien zorgt deze beweging voor meer volume. Wil je langere wimpers? Maak dan verticale bewegingen. Door – met het puntje van je mascaraborsteltje – ook mascara op de wimpers in je ooghoeken te doen, creëer je een vollere look. 
 
De look 
Wil je een natural look? Probeer het dan bij die twee laagjes te houden. Vind je een dramatische look iets meer bij jou passen? Wacht, na het aanbrengen van het eerste laagje, een paar seconden en breng dan nóg een laagje aan. Maar let op: wacht niet te lang, als je mascara eenmaal opgedroogd is, krijg je sneller klontjes. Corrigeer daarom ook altijd nádat je klaar bent met make-uppen. Doe je dat terwijl je nog bezig bent, dan is je look gedoemd te mislukken. Klaar met je look? Als finishing touch kun je je wimpers nog met een wimperkam of -borsteltje doorwerken. Succes! 

Hoe breng jij jouw mascara aan? Heb jij nog een fijne tip om mascara aan te brengen?