Theresa (50) was bijna blind omdat ze 25 jaar lang haar mascara niet verwijderde

Make-up door Laura

Van één keertje je make-up niet verwijderen voordat je gaat slapen, word je niet gelijk blind. Als je dit 25 jaar lang doet, dan (bijna) wel. Theresa Lynch uit Sydney heeft aan den lijve ondervonden hoe slecht het is voor je ogen om met dikke lagen mascara op je wimpers te slapen.

mascara 25 jaar

Lees ook: Muggenbult? Met deze simpele tip is de jeuk in een paar minuten weg

Zwarte bobbels

Nadat Theresa al een tijd last had met oogirritatie die niet verholpen werden door oogdruppels, zocht ze medische hulp. Tot haar grote schrik werden er harde, zwarte bobbeltjes onder haar oogleden ontdekt. De oogarts was in shock, nog nooit had ze zoiets gezien. "De bobbeltjes zaten zo diep in de huid dat de deeltjes bovenop elkaar groeiden", vertelt Theresa in een interview. "Mijn oogleden waren opgezwollen en voelden zwaar, omdat ik er zo lang mee heb rondgelopen."

De verhardingen moesten gelijk verwijderd worden, anders zou ze blind kunnen raken. Ze kreeg plaatselijke verdovingen rondom haar oogleden en de zwarte bultjes werden in een ingreep van 90 minuten verwijderd.

Waarschuwing voor anderen

De 50-jarige vrouw wil door haar verhaal te delen, anderen waarschuwen hoe gevaarlijk het is om mascara een nachtje te laten zitten. "Ik kreeg de slechte gewoonte om veel make-up te dragen en deze niet eraf te halen voordat ik ging slapen. Ik had het nooit zo ver mogen laten komen. Het is zo belangrijk om elke avond je make-up goed te verwijderen. Je mag geen dag missen."

Stukjes mascara in ooglid

Dr. Robaei, de oogarts die Theresa behandelde, gelooft dat de zwarte bobbels zijn ontstaan door de ophopingen van zwarte mascara-resten. "Elke keer dat Theresa knipperde met haar oog wreven de bultjes over de oppervlakte van haar oog en vormden zo een gevaar voor haar zicht." Hoewel ze er dus relatief goed vanaf is gekomen, heeft ze wel permanente schade opgelopen. "Ze heeft blijvende littekens op haar oog en haar hoornvlies." De sluit af met het wijze advies: "Niet veel vrouwen nemen het verwijderen van hun mascara serieus genoeg. Je moet heel nauwkeurig zijn."

Geen zorgen. Na het lezen van dit verhaal en het zien van de schokkende foto's durven we voorlopig geen mascaraborstel meer aan te raken.

Lees ook: Wetenschap bewijst: met dit make-uptrucje lijk je jonger

Bron: Mirror