Op deze leeftijd gaan mannen het vaakst vreemd

Intiem door Redactie Ze.nl

Vreemdgaan, we weten allemaal dat het niet oké is maar toch gebeurt het nog vaak. En het zijn echt niet alleen de mannen! Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de vrouwen en 60 procent van de mannen weleens een slippertje heeft gemaakt. Maar wie denkt dat vooral jonge mannen bij een ander in bed belanden, heeft het mis.

vreemgaan mannen

Lees ook: 7 feiten over vreemdgaan die te bizar voor woorden zijn

Geen jonge honden

Bij vreemdgaan denken we vaak aan jonge mannen die hun wilde haren nog niet kwijt zijn. Een dronken slippertje tijdens het uitgaan of een uit de hand gelopen flirt met een collega. In werkelijkheid zijn het juist de oudere mannen die vaker met een ander het bed induiken. Dat blijkt uit onderzoek van University of New Hampshire. De leeftijd waarop de meeste mannen vreemdgaan is 55 jaar oud. Geen jonge honden van 20 jaar dus.

Midlife crisis

De leeftijd ligt zo hoog omdat stellen lang een relatie hebben en uit elkaar zijn gegroeid of op elkaar zijn uitgekeken. Daarnaast zitten veel mannen rond de middelbare leeftijd in een identiteitscrisis, de welbekende midlife crisis. Mannen beginnen zich te vervelen en raken op hun huidige leven (en vrouw) uitgekeken. Ze willen nieuwe en spannende dingen uitproberen en een nieuw grietje kan daar onderdeel van uitmaken.

En vrouwen

We zeiden het al: ook vrouwen gaan vreemd. En ook daarover is bekend op welke leeftijd het vaakst buiten de pot wordt gepist. Bij vrouwen ligt de leeftijd iets lager, namelijk op 45 jaar. Volgens het onderzoek is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om waarom er overspel wordt gepleegd. In tegenstelling tot veel mannen, denken vrouwen eerst goed voordat ze vreemdgaan. Ze wegen de voor- en nadelen af. Eigenlijk zijn ze dus heel bewust bezig. Is dat erger dan 'oeps, ik heb een slippertje' gemaakt? Dat laten we aan jou over...

Lees ook: Dit is hoeveel Nederlanders vreemdgaan