7 feiten over vreemdgaan die te bizar voor woorden zijn

Liefde door Laura

Hoe spot je een cheater? Je kunt proberen hem of haar op heterdaad te betrappen, de mobiele telefoon door pluizen of CSI-tje spelen. Maar volgens een aantal opmerkelijke onderzoeken kun je ook gewoon letten op haarkleur, stem, testikelformaat en euh... sperma.

vreemdgaan

1. Size does matter

Hoe groter de ballen van de man, hoe groter de kans is dat hij vreemd zal gaan. Geen grap! Dit bleek uit een wetenschappelijke studie en is gepubliceerd in het medische blad The Journal of Sexual Medicine.

2. Franse zijn grootste cheaters

Over Fransozen wordt altijd gezegd dat ze de meeste lovers zijn. Zou dit misschien komen doordat ze vooral met veel verschillende vrouwen oefenen? Uit een Frans onderzoek bleek dat meer dan de helft van de Franse mannen hun liefje bedrogen. Hetzelfde gold voor 1 op de 3 Franse vrouwen.

3. Eens een vreemdganger…

… altijd een vreemdganger. Sad but true. Volgens een onderzoek uit de Archives of Sexual Behavior blijkt dat de drempel nu eenmaal is verlaagd al een man of vrouw al eens buiten de pot heeft gepiest.

4. Zware stem

Vrouwen verwachten dat mannen met een zware stem eerder vreemd zullen gaan, volgens onderzoek dat gepubliceerd is in het tijdschrift Evolutionary Psychology. Andersom denken mannen dat een vrouw met een hoge stem eerder bedriegt. Of dit echt waar is, is niet bekend…

5. Fakers cheaten eerder

Faken kan iemand doen om allerlei redenen. Volgens een studie kan het ook een signaal zijn dat je je heil al ergens anders hebt gevonden. Uit het onderzoek bleek dat zowel mannen als vrouwen die een orgasme faken eerder overspel pleegden.

6. Sperma verraadt een vreemdganger

Benieuwd of je schatje je buitenechtelijk avontuurtjes doorheeft? Leg zijn sperma even onder de loep. Volgens klinisch seksuoloog Lindsey Doe bestaat 40 procent van zijn sperma in dat geval uit “kamizake sperma”. Deze agressieve zwemmers proberen te voorkomen dat het sperma van een andere man een eitje bevrucht.

7. Blonde vrouwen gaan vaker vreemd

Blondes have more fun… buiten de deur. Vreemdgaanwebsite Cheaterville deed een onderzoek en – ja, hoor – van de overspelige dames was 41 procent blond (geverfd of naturel). Gevolgd door 23 procent redheads, brunettes 20 procent en 11 procent zwart-harigen.