Vrouwen over hoe ze hun vreemdgaande vriend betrapten: "Daar lag hij met zijn beste vriendin"

Relaties door Redactie Ze.nl

Je bent al even met je partner samen en alles lijkt goed te gaan. Tot het moment waarop de wereld onder je voeten vandaan zakt: je komt erachter dat je liefje vreemdgaat. Deze vrouwen overkwam het. Met ons delen ze hun pijnlijke moment.

Lees ook: Bizar: Zó groot is de kans dat jij vreemdgaat

Een van mijn beste vriendinnen

Sjoukje (24): “Het was niet zo moeilijk te ontdekken dat hij een ander had. Ik kwam een middag eerder thuis dan verwacht, hoorde boven geluid uit de slaapkamer komen en liep eropaf. Daar lag hij met een van zijn beste vriendinnen. Hij wist dat hij niets hoefde te ontkennen, dus deed hij dat ook maar niet. Zij schrok, hij stamelde wat. Dat is het laatste wat ik letterlijk van hem hoorde; ik ben weggegaan en heb onze breuk via mail en sms verder afgehandeld. Hij wilde nog een keer praten en alles uitleggen, maar het was te pijnlijk hem nog te zien. Ik hoefde ook niet te weten waarom; ik had al eerder door dat zij bijzonder voor hem was, maar had nooit bewijs dat er meer was dan vriendschap. Tot die ene middag, dus.”

Vreemdgegaan met collega

Marianne (26): “Toen hij het voor de zoveelste keer over die vrouwelijke collega had, ging er bij mij een alarmbel rinkelen. Ik wist het wachtwoord van zijn persoonlijke mail en heb, heel fout, zijn inbox geopend. Toen ik minstens honderd mails van haar zag staan, wist ik dat ik even moest verder lezen. De eerste mails waren nog op het randje, maar al snel ging het te ver. Hij wilde nóg een keer seks met haar, stond er, en hij beschreef uitgebreid hoe hij haar zou behandelen als zij in zijn bed lag. Mijn hart brak. Hij was enorm kwaad toen hij erachter kwam dat ik zijn mail had bekeken en maakte daar een groter probleem van dan de inhoud van de berichten. Dat was voor mij het punt waarop ik wist dat het tussen ons niet meer zou gaan werken.”

Gespot in de kroeg

Robin (28): “Ik had met een vriendin afgesproken om iets te gaan drinken. Eenmaal aan een wijntje begon ze voorzichtig over mijn toenmalige vriend. Of het wel goed tussen ons ging, want ze had gehoord dat hij was gezien met iemand anders. Hij zou tijdens een avondje stappen zoenend gespot zijn met een onbekend meisje en daarna met haar naar huis gegaan zijn. Ik trok wit weg en heb mijn vriend er diezelfde avond mee geconfronteerd. Hij probeerde nog te ontkennen, maar ik zag dat hij loog. Hij keek me niet aan, werd rood en kwam amper uit zijn woorden. Ik heb geprobeerd het hem te vergeven omdat het eenmalig was, maar het vertrouwen kwam maar niet terug.”

Ge-out door Facebook

Shelley (23): “Hij ging op vakantie met vrienden en stuurde iedere paar dagen wel een berichtje. Opeens hoorde ik niets meer. Ik app’te, maar kreeg geen reactie, terwijl hij wel online was geweest. Daarna heb ik geprobeerd te bellen, maar na twee pogingen kreeg ik direct zijn voicemail. Ik was bang dat er wat gebeurd was en probeerde een van zijn beste vrienden te bereiken, maar ook die gaf geen gehoor. Een kleine week later kwam hij terug en stond hij voor mijn neus om het uit te maken. Ik vroeg of er wat gebeurd was tijdens zijn vakantie, waarop hij staalhard ontkende. Zijn telefoon was uitgevallen en hij was zijn oplader kwijtgeraakt. Ik wilde het zo graag geloven, maar de Facebook-foto’s die later online kwamen, bewezen dat hij glashard had gelogen.”

Verliefd op een ander

Nina (26): “Hij beloofde me gouden bergen. We zouden trouwen, in een mooi huis gaan wonen en binnen twee jaar beginnen aan kinderen. Hij zag het helemaal met mij zitten en droeg me op handen. Toen hij van de ene op de andere dag tegen me begon te snauwen, geen interesse meer in mij toonde en maar wat mompelde toen ik hem wat mooie huizen op Funda liet zien, kreeg ik een naar onderbuikgevoel. Ik wilde er zeker van zijn dat ik geen spoken zag, dus wachtte ik een paar weken met de vraag of er wat aan de hand is. Toen ik hem eenmaal had gesteld, leek hij wel opgelucht. Hij knalde eruit dat hij verliefd was geworden op iemand anders en met haar verder wilde. Hij had één keer met haar gezoend en de afgelopen weken had hij haar beter leren kennen, waardoor hij zeker wist dat zij het voor hem was. Eerst kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan: had ik maar meteen gevraagd wat er aan de hand was! Later zag ik in dat hij zelf gewoon eerlijk had moeten zijn.”

Lees ook: Zoveel kans van slagen heeft je relatie na vreemdgaan

Dit artikel verscheen eerder op Ze.nl