Is een partner met hetzelfde sterrenbeeld altijd een goede match?

Relaties door Maya Luz

Sommige stellen passen perfect bij elkaar doordat ze veel gemeen hebben. Ze zijn elkaars wederhelft omdat ze op elkaar lijken. Het is alsof je in een spiegel kijkt. Als je het idee hebt dat je partner een directe kopie is van jou, kan dit komen doordat jullie hetzelfde sterrenbeeld hebben. Maar gaan twee van dezelfde sterrenbeelden goed samen?

Lees ook: Zo creëer je een goede basis in je relatie

Ram

Twee Rammen zijn vaak in competitie met elkaar. Dit kan zorgen voor een vrij lastige relatie. Voor deze partners lijkt het alsof ze in de spiegel kijken. Ze begrijpen dat de ander behoefte heeft aan vrijheid, want dit hebben zij zelf ook nodig. Toch kan een Ram ook bezitterig worden en hierdoor kunnen ze ruzie krijgen. Dit stel moet leren om de competitie te laten varen. Zodra dit lukt kunnen ze een erg machtig stel worden, een waar power couple.

Stier

Stieren zijn erg koppige mensen. En wanneer twee koppige mensen ruzie maken, is de kans groot dat het probleem nooit opgelost zal worden. Dit kan leiden tot veel frustratie. Wanneer twee Stieren een relatie hebben, zullen ze regelmatig tegen meningsverschillen aanlopen. Ze moeten leren om hun ongelijk toe te geven en om kleine meningsverschillen te laten varen. Alleen dan worden ze een gelukkig stel.

Tweelingen

Tweelingen hebben net als Rammen een behoefte aan competitie. Hun uitdaging in een relatie met een andere Tweelingen, is deze behoefte laten varen. Ze moeten leren om samen te werken in plaats van tegen elkaar werken. Wanneer ze deze skill beheersen kunnen Tweelingen samen een erg fijne en liefdevolle relatie hebben waarbij beide partijen voorzien worden in hun behoeften.

Kreeft

Kreeften zijn gevoelige mensen. Een partner hebben die dit ook ervaart is voor een Kreeft helemaal geweldig. Maar hierdoor krijgen ze het gevoel dat ze hun emoties iets te veel de vrije loop kunnen laten en hierdoor loopt het iets uit de hand. Wanneer dit sterrenbeeld hun emoties leert beheersen, kunnen deze twee elkaar perfect aanvullen.

Leeuw

Bij Leeuwen kan het twee kanten op gaan. Leeuwen zijn, om het even bot te zeggen, een beetje ijdel. Daarnaast staan ze graag in de spotlights. Wanneer ze een andere Leeuw daten, moeten ze de spotlights delen. Leeuwen kunnen meer profiteren van een partner die hen aanmoedigt. Maar als een Leeuwen koppel leert om de aandacht netjes te verdelen, kunnen ze een power couple zijn waar iedereen jaloers op is.

Maagd

Wanneer twee Maagden elkaar vinden, is dit net magie. Deze twee snappen elkaars perfectionisme helemaal en daardoor moedigen ze elkaar aan om het uiterste uit zichzelf te halen. Wel moeten ze opletten dat ze hun partner niet te ver pushen. Maar als jij een Maagd bent die op zoek is naar een begripvolle persoonlijke cheerleader, dan kun je zeker bij je eigen sterrenbeeld terecht.

Weegschaal

De Weegschaal staat voor balans. Twee Weegschalen samen zorgen voor de perfecte balans. Dit sterrenbeeld houdt van romantiek en is dus uiterst gelukkig met iemand die dit ook is. Hun datingleven bestaat uit uitgebreide etentjes. En zodra hun relatie serieus wordt, is hun relatie net een sprookje.

Schorpioen

Schorpioenen hebben vaak moeite met zich openstellen naar anderen. Maar wanneer ze een andere Schorpioen tegen het lijf lopen verandert alles. Ze zien een andere versie van henzelf, iemand die hen begrijpt. Hierdoor kan de emotionele Schorpioen zich eindelijk openstellen.

Boogschutter

Boogschutters zijn avonturiers. Het voordeel van het hebben van een partner die deze eigenschap deelt, is dat jullie elkaars behoefte aan vrijheid enorm begrijpen. Hierdoor voelen jullie je veilig bij elkaar. Maar door de bindingsangst die jullie allebei hebben, kan het zo zijn dat jullie relatie stil blijft staan op hetzelfde punt. Deze relaties lopen vaak niet uit op iets serieus, wat erg zonde is.

Steenbok

Steenbokken zijn harde werkers. Een partner die deze drang begrijpt en zelf ook ervaart, is een verademing voor dit sterrenbeeld. Ze hebben iemand nodig die hun ambitie begrijpt en ondersteunt. Alleen zijn twee ambitieuze mensen soms niet een erg handige match. Jullie moeten samen leren dat jullie af en toe een stapje terug moeten doen om tijd met elkaar door te brengen.

Waterman

Watermannen zijn de meest unieke mensen onder de sterrenbeelden. Ze met een ander sterrenbeeld koppelen is daarom vrij lastig. Maar een andere Waterman is juist daarom een goede partner. Jullie snappen elkaars bijzondere persoonlijkheid en waarderen elkaar hierdoor. Zie het als Phoebe en Mike van Friends, twee unieke puzzelstukjes die perfect in elkaar passen.

Vissen

Vissen zijn net als Kreeften erg gevoelige mensen. Daarnaast zijn Vissen dromerig maar ook erg loyaal. Zodra deze twee elkaar vinden, zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze combinatie is misschien wel een van de mooiste van alle sterrenbeelden. Hun liefde is werkelijk magisch.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn de meest loyale partners