6 dingen die je moet weten wanneer je voor het eerst een vibrator koopt

Liefde door Redactie Ze.nl

Seks is geweldig, ook met jezelf. Naast masturberen zijn er ook andere activiteiten die jij met jezelf kan ondernemen om jezelf beter te leren kennen. Je zou bijvoorbeeld een seksspeeltje voor jezelf kunnen kopen. Is het de eerste keer dat je een vibrator koopt? Dan zouden deze tips nog handig van pas kunnen komen!

Lees ook: 5 soloseks-moves voor een waanzinnig orgasme

Wist je dat een orgasme wel 25 seconden kan duren? Genieten geblazen, en dus des te meer reden om onder de dekens te kruipen en wat extra dopamine aan te maken. En nee, daar heb je niet per se iemand voor nodig. Alleen jezelf, en eventueel wat hulpmiddelen.

1. Weet wat je fijn vindt

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en voor elke wens is er tegenwoordig wel een vibrator te vinden. Toch zijn er zoveel soorten (en maten!) dat we soms niet meer weten waar we op moeten letten. De Rabbit Vibrator om de clitoris en vagina tegelijkertijd te stimuleren of luchtdruk vibrators die je clitoris verrast met nieuwe patronen en ritmes. Ook handig is om te bedenken waar je de vibrator wilt gebruiken. Wil je hem meenemen in bad of onder de douche, dan is het handig om voor een waterdichte variant te gaan. Of misschien wil jij wel voor een stille variant gaan wanneer je met huisgenoten woont. Houd jij van intense trillingen? Zoek dan een vibrator met 'rumble' trillingen. 

via GIPHY

2. Kwaliteit boven kwantiteit

Eerste keer dat je een vibrator koopt? Dan is het waarschijnlijk een goed idee voor een allround inzetbaar exemplaar te gaat en niet gelijk een heel specifiek model. Zo kun je eerst wennen aan en ontdekken wat je fijn vindt. De kans is ook groot dat je in de toekomst nog meer vibrators zult kopen. Je hoeft daarom niet all out te gaan bij aanschaf van je eerste vibrator, zowel model als budget. Wel is het belangrijk om wel voor een vibrator van goede kwaliteit te kiezen, omdat de kans anders groot is dat hij in je nachtkastje blijft liggen. En dat zou zonde zijn...

Ook handig: check goed het winkelbeleid van de (online) winkel en het merk waarvan jij je vibrator aanschaft. Sommige merken bieden voor een langere periode garantie, bij bepaalde winkels krijg je geld terug en weer op andere plekken krijg je een tegoedbon voor een nieuwe aankoop. Better safe than sorry

3. Masturbeer eerst zonder speeltje

Voordat je met een vibrator aan de slag gaat, wil je eerst je lichaam kennen zónder seksspeeltje. Probeer eerst je clitoris te stimuleren met je vingers, om te ontdekken wat je fijn vindt. Zo weet je precies wat je zelf vaak doet om tot een hoogtepunt te komen, en dus ook ongeveer waaraan je seksspeeltje moet voldoen. Hoe dan? Je clitorethrovaginale zone bestaat volgens de Italiaanse onderzoekers uit je clitoris, vagina en urinebuis. Precies ja, het gebied dat vaak je G-spot wordt genoemd. Vibrators die niet helemaal recht lopen, zijn bedoeld om dit gebied extra goed te stimuleren.

Ook kan je partner hier wél handig van pas komen. Heb je een voorkeur voor orale stimulatie of vind je het fijn om gestimuleerd te worden op meerdere plekken tegelijk, dan is een Tarzan Vibrator of Rabbit Vibrator een goede keuze. 

via GIPHY

4. Materiaal is belangrijk

Heb je een fijne winkel of webwinkel gevonden met een ruim assortiment aan vibrators? Stel dan vooral vragen indien je die hebt. Medewerkers kunnen je precies vertellen welk speeltje bij jouw voorkeur past en hoe je deze moet gebruiken. Ook is het slim om wat gebruikersrecensies op te zoeken, ook al is ieder lichaam anders. Elke vibrator komt met een handleiding, net als jij zelf. Ook belangrijk: het materiaal van je vibrator. Lichaamsveilig rubber of siliconen zijn meestal een goede optie. 

5. Maak je speeltje regelmatig schoon

Je zou je vibrator na elk gebruik goed moeten schoonmaken. Je vagina bevat namelijk veel bacteriën die ervoor zorgen dat je vagina gezond blijft. Wanneer je een speeltje gebruikt, blijven deze hierop achter. Niks om je zorgen over te maken, maar bij volgend gebruik wil je deze wel even schoonmaken. Gebruik water en eventueel milde zeep om je speeltje goed schoon te maken. Spoel deze altijd goed af met water nadat je zeep gebruikt. Is je speeltje waterdicht? Dan kun je hem ook in een bakje met gekookt (en afgekoeld!) water leggen voor een paar minuten. Speel je liever op safe? Dan kun je bij elk gebruik ook een condoom gebruiken. Om hem veilig en netjes te bewaren, gebruik je het doosje of tasje dat je erbij geleverd kreeg. 

6. Neem je tijd

Wanneer je voor het eerst een vibrator gebruik, zul je echt even aan het gebruik moeten wennen. Leg dus niet teveel druk op jezelf om gelijk optimaal te moeten genieten van je nieuwe speelgoed, met meerdere hoogtepunten als gevolg. Het belangrijkste is om van je lichaam en het gevoel te genieten en te ontdekken wat voor jou wel (en niet) werkt. 

via GIPHY

Lees ook: G-spot, move over! Hier is de clitorethrovaginale zone