Dit is een baarmoederhalsorgasme en zo krijg je er een

Intiem door Redactie Ze.nl

Met seks kunnen we (gelukkig) eindeloos experimenteren. Maar toen we hoorden over een baarmoederhalsorgasme, wisten wij ook niet wat we konden verwachten. Naast clitorale en vaginale orgasmes is er dus nog iets wat we uit kunnen proberen… En volgens kenners spant dit orgasme de kroon. Leuk om het weekend mee in te luiden, misschien?!

baarmoederhals

Lees ook: OnlyFans-creator Evelyn heeft 2 vagina's: "1 voor werk en 1 voor mijn persoonlijke leven"

Plezierige rush

Aly Dilks, van The Women’s Health Clinic, omschrijft het orgasme als volgt: "Het orgasme wordt omschreven als een intense plezierige rush onder je navel die golven van plezier door je hele lichaam stuurt. Anderen omschrijven het ook wel als een 'total body orgasm'. Wat het ook mag zijn, het klinkt heerlijk." Oké. Het proberen waard dus. Maar waarom wisten we dit niet eerder?!

Niet makkelijk

Volgens Aly heeft dat een simpele reden: het krijgen van een baarmoederhalsorgasme is niet makkelijk. Onze vagina is nou eenmaal behoorlijk diep, en om een baarmoederhalsorgasme te krijgen moet je toch écht je baarmoederhals raken. No offense, mannen. Maar vrijwel geen enkele man heeft het grote ‘talent’ om dit te kunnen doen. Zélfs de meeste seksspeeltjes niet. Daarnaast is uit studies gebleken dat 70% van de vrouwen meer behoefte heeft aan clitoraal orgasme.

Menstruatie

Dan komen we nu bij de volgende vraag: hoe krijg je een baarmoederhalsorgasme? Om gelijk maar even met de deur in huis te vallen: de weg naar het orgasme toe, is niet altijd een pretje. Er moet namelijk heel wat moeite gedaan worden om volledig ‘door te dringen’. Maar geen paniek: gelukkig is daar Moeder Natuur om ons een handje te helpen. Het is namelijk zo dat tijdens je menstruatie je baarmoederhals wat lager ligt. In deze ‘feestweek’ is het dus een stuk makkelijker om het orgasme te krijgen.

Irritatie

Je kunt de baarmoederhals bereiken met je vingers, een vibrator of je partner. Let wel op: de week voordat je ongesteld moet worden, kan het zo zijn dat je baarmoederhals wat gevoelig is om aan te raken. Mocht dit zo zijn, probeer het dan op een later moment, bijvoorbeeld tijdens je menstruatie of de week erna. Dan is je baarmoederhals wat minder geïrriteerd. Op die momenten ligt je baarmoederhals nog steeds lager, dus kun je het nog steeds makkelijker bereiken. Mocht het ook dan nog gevoelig zijn, vergeet dan niet om voorzichtig te blijven en wat te ontspannen.

Laatste tips

Tot slot heeft Aly ook nog een paar tips. De eerste tip is om het te proberen als je al bijna een orgasme hebt. Op dat moment is je lichaam vol met oxytocine, het liefdeshormoon, wat je meer laat ontspannen. Een andere tip van Aly is om het op z’n hondjes te doen. Hierdoor wordt het voor je partner gemakkelijker ‘diep’ te gaan en zo sneller de baarmoederhals te bereiken.

Al met al een leuk DIY-projectje om het weekend mee in te luiden. Sucseks!

Lees ook: De meest onmogelijke seksstandjes