Lifestyle / Media
Media

De leukste, nieuwste series en films op Videoland in januari 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe herinneringen, avonturen en heel veel nieuwe series en films! Heb je Netflix en Disney+ al uitgekeken? Of ben je verknocht aan Videoland en toe aan nieuw kijkvoer? Dan heb je hier een lijstje met de leukste, nieuwste series en films op Videoland! Scrol er doorheen, take notes en veel kijkplezier.

nieuwste series, films op videoland in januari 2022

Lees ook: Deze kinderseries op Netflix en Videoland zijn leuk voor jou én je kids

De nieuwste series op Videoland in januari 2022

Videoland gaat in 2022 op de nostalgische tour. Zo zien we in het rijtje nieuwste series op Videoland een aantal heel fijne klassiekers, waar velen mensen blij mee zullen zijn. Hint: Dr. Dreamy. Ja ja! Daarnaast krijgt een van onze favoriete, Nederlandse crimeseries een nieuw seizoen, yes!

Mocro Maffia (seizoen 4)

De serie Mocro Maffia is zo’n groot succes, dat seizoen 4 al werd aangekondigd na de release van seizoen 3. Helaas moesten de fans vervolgens wel een jaar wachten, maar nu is het zover! Vanaf 28 januari kun je weer wekelijks genieten van deze serie op Videoland met De Paus, Potlood, Tatta, Romano, Adil en de rest. De teaser belooft een spannende reeks, waarbij je gegarandeerd de longen uit je lijf schreeuwt van spanning. Superguide voorspelt dat we in seizoen 4 waarschijnlijk meer zien over het nieuwe ontstane trio De Paus, Tatta en Potlood. Oeh! Wil je tot die tijd alvast in de mood komen? Stream dan (als je dat nog niet hebt gedaan) de korte Videoland serie Meltem! Hierin stellen de makers een nieuw personage voor, dat je ook terugziet in seizoen 4 van Mocro Maffia. Fun fact: de serie Meltem is de eerste serie op Videoland, waarin een buitenlandse taal de bovenhand heeft. In de korte serie wordt ongeveer 75% van de tijd Turks gepraat!

Better Than Ever (seizoen 1)

Wie herinnert zich het eerste seizoen van Idols nog? Waarschijnlijk staat de winst van Jamai – toen nog met opvallende brillen – nog wel in ieders geheugen gegrift, maar misschien zijn de andere kandidaten weggevallen. Hoe gaat het bijvoorbeeld met Dewi Pechler? Weet je wel, het meisje met de rode dreadlocks. Of ken je Rachel Kramer nog van Starmaker? 1 januari start het nieuwe tv-programma Better Than Ever op Videoland en RTL4 (op tv te zien om 21:45 uur). Hierin neemt Martijn Krabbé, presentator van het eerste uur, je mee op een nostalgische reis naar het verleden van talentenjachten met verhalen en optredens. Een must see voor elke millennial!

Big Brother (seizoen 2)

Vorig jaar konden we na twintig jaar eindelijk weer genieten van een nieuw seizoen Big Brother! Jill werd de eerste winnaar van deze Big Brother 2.0. Na het succes van Big Brother 2.0 komt de realityserie 3 januari terug op Videoland en RTL met seizoen 2! En volgens de makers wordt het spannender dan ooit. Zo kan het huis met één druk op de knop veranderen. Kijkers mogen meebeslissen, maar natuurlijk blijft Big Brother altijd de baas. Een ander nieuwe, leuke toevoeging is de wekelijkse ‘mini talkshow’ van oud-bewoners Liese Luwel en Naomi Timmerman! In het online format ‘No Biggie’ (te zien op Insta) praten de twee publieksfavorieten je wekelijks bij over het wel en wee in Big Brother. Natuurlijk schuwen ze daarbij hun mening niet!

Lago Di Beau (seizoen 1)

Ben je dol op reizen en/of Italië? Dan moet je zeker Lago di Beau checken. Vanaf 2 januari komt de serie op Videoland en RTL4 (elke zondag te zien om 21:35 uur). In deze serie ontvangt presentator en gastheer Beau van Erven Dorens wekelijks twee BN’ers in zijn huisje aan het Comomeer in Noord-Italië. Niet alleen luister je mee met hun gesprekken, ook geniet je ondertussen van het prachtige Italië! Onder andere Nick Schilder (van Simon), Ruud de Wild en Maan reizen af naar Beau in Italië.

Desperate Housewives (seizoen 1 t/m 8)

De serie Desperate Housewives is een razendpopulaire serie uit de vroege zeroes, die niet voor niets werd bekroond met een Emmy en Golden Globe. Eerder stond de serie op Videoland, maar op de een of andere manier werd het weer eraf gehaald. Gelukkig voor de fans komen de ‘Desperate Housewives’ terug. Vanaf 3 januari stream je deze serie op Videoland! In de zwartkomische serie krijg je een kijkje in het leven van huisvrouwen in een Amerikaanse buitenwijk, met onder andere hoofdrolspeelster Eva Longoria. Hun leven is niet altijd wat het lijkt. Ze hebben ieder zo hun eigen geheimen, waarbij de ene secret soms groter is dan de ander.

Grey’s Anatomy (seizoen 1 t/m 16)

Een serie die al jarenlang populair is, is natuurlijk Grey’s Anatomy. En ja, ook deze serie verschijnt in januari 2022 op Videoland. Huh? Stond de serie niet al op het streamingplatform? Ja, Grey’s Anatomy verscheen eerder op Videoland, maar was weer afgehaald. Gelukkig hoeven fans niet lang te treuren om het verwijderen van de serie. Op Videoland geniet je vanaf 3 januari weer lekker van de levens van Meredith Grey en de knappe Dr. Dreamy! Wel alleen seizoen 1 t/m 16, want Disney+ heeft helaas nog de exclusieve rechten op seizoen 17 van Grey’s Anatomy.

De nieuwste films op Videoland in januari 2022

Videoland probeert met hun collectie nieuwe films in januari 2022 duidelijk uniek te zijn. Zo zien we een vrij recente blockbuster in het rijtje met nieuwste films op Videoland, maar ook een aantal oude klassiekers. Voor iedereen zijn wel leuke films te vinden!

Spider-Man: Homecoming (2017)

Yes! In het lijstje met nieuwste films op Videoland zien we allereerst een superheldenfilm. In Spider-Man: Homecoming keert Peter Parker (gespeeld door Tom Holland) terug in het normale leven na zijn eerste gevecht als Spider-Man. Hij kan niet wachten om gevraagd te worden voor The Avengers, maar helaas blijft het telefoontje van Tony Stark uit. De ongeduldige Peter vermoedt dat hij zichzelf moet bewijzen als held en besluit zelf op zoek te gaan naar onrecht. Tijdens deze zoektocht komt hij al gauw terecht bij een mysterieuze wapenhandel van ene Adrian Toomes… Spider-Man: Homecoming stream je op Videoland vanaf 8 januari!

Drop Dead Gorgeous (1999)

Je hebt nieuwe films op Videoland, maar natuurlijk ook veel oude films. Zo vind je vanaf 1 januari de komedie Drop Dead Gorgeous op de streamingdienst! In deze film zijn de verwende Becky en ambitieuze Amber de grote favorieten tijdens een missverkiezing in een boerendorpje. Als dochter van een ex-miss lijkt Becky hierbij een voordeel. Ze gaat net als haar moeder over lijken. Ze is daarbij vooral heel goed in slijmen bij de jury. Tegenover haar staat Amber, die eigenlijk alleen wilt winnen om haar carrière als tv-verslaggever een handje te helpen. Aan haar zijde staat een alcoholistische, ordinaire moeder mét een hart van goud, die haar dochter niet zomaar laat verliezen. Het belooft een harde strijd met net zulke smerige trucjes als in Expeditie Robinson. Smullen!

Aloha (2015)

Deze komediedrama is alleen al leuk vanwege de acteurs. Daarom staat ook Aloha op het lijstje met nieuwste films op Videoland. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Bradley Cooper, Emma Stone én Rachel McAdams (wie kent The Notebook niet?). In Aloha speelt Bradley een defensieleverancier, Brian, die wordt gehaat door zo’n beetje iedereen. Zijn enige vriend is zijn geavanceerde computer ‘Jeremy’. Wanneer hij een lancering van een wapensatelliet vanuit Hawaï in de gaten moet houden, komt hij in contact met de humorloze Majoor Lisa Ng (gespeeld door Emma). Ook stuit hij weer op zijn grote liefde Tracy, die inmiddels een man en twee kids heeft. Oeh… Op Hawaï komt Brian uiteindelijk zichzelf tegen.

Hellraiser (1987)

Geen zin in een zoete romcom of grappige komedie? Dan maakt Hellraiser, een van de nieuwste films op Videoland, je vast heel blij! Dit is een horrorklassieker en inderdaad erg angstaanjagend. Alleen al de trailer kijken angsthazen waarschijnlijk tussen hun vingers door. Vanaf 1 januari kun je Hellraiser 1, 2 én 3 streamen op Videoland! In de film draait het om een soort Rubick’s Cube, een klein vierkant doosje. Dit blijkt een poort naar de hel, die monsters uit de hel ook een weg biedt naar onze wereld. Brr… Frank is de eerste die de duistere krachten van deze puzzelbox leert kennen. Wanneer zijn broer Larry in het oude familiehuis woont, keert Frank terug. Hij wist te ontsnappen uit de puzzelbox, maar heeft wel iets nodig om helemaal mens te worden: mensenbloed. O, o…

The Sun Is Also A Star (2019)

Houd je van romantische films met een goed verhaal? Van de nieuwste films op Videoland is dit echt wel een hele zoete, maar zeker geen slechte keuze. Boekverfilming The Sun Is Also A Star is vanaf 15 januari te zien op Videoland en gaat over Daniël en Natasha. Wanneer ze elkaar op een dag ontmoeten, slaat de vonk direct over. Alleen is het toevallig ook de laatste dag voor Natasha in New York City. Zij en haar familie worden namelijk uit het land gezet en terug naar Jamaica gestuurd. Precies op de dag dat ze de liefde van haar leven tegenkomt… Ah! Natasha verzet zich tegen zowel de uitzetting als haar gevoelens voor Daniël. Alleen is dat laatste niet makkelijk, aangezien hij zijn uiterste best doet om haar verliefd te maken. Cute! Een warme, ontroerende film waarbij je sowieso tissues nodig hebt.

Bride Wars (2009)

Tot slot een heerlijke chick flick als afsluiter van deze lijst met nieuwste films op Videoland: Bride Wars! Bride Wars is vanaf 3 januari te zien op Videoland. Deze film gaat over twee hartsvriendinnen, gespeeld door Anne Hathaway en Kate Hudson. Ze worden allebei ten huwelijk gevraagd, hoe leuk! Alleen dan kiezen ze per ongeluk dezelfde trouwlocatie en trouwdag. Oeps… Ze willen allebei hoe dan ook niet annuleren. Dat betekent maar één ding: oorlog.

Lees ook: Wanneer staat Ex On The Beach Double Dutch op Videoland?