13 te gekke trouwfilms die elke bruid (to be) moet zien

Media door Laura

Maak je je klaar voor jouw Grote Dag of heb je gewoon een zwak voor romantiek? You do? Installeer jezelf met een kleedje, drankje en bak popcorn met de beste films over trouwen en zwijmel een eind weg.

1. Four Weddings and a Funeral

Een ultieme klassieker op trouwfilm-gebied. 'Four Weddings' gaat over de stuntelige Charles die tijdens bruiloft nummer één smoorverliefd wordt op de Amerikaanse Carrie. Ondanks zijn klunzigheid belandden ze samen in bed. Carrie vertrekt weer naar Amerika en blijkt verloofd te zijn. Charles doet bij de volgende drie bruiloften en een begrafenis er alles aan om Carrie voor zich te winnen.

2. Made of Honor

Net wanneer Tom erachter komt dat hij echte gevoelens heeft voor zijn beste vriendin Hannah, komt ze terug uit Schotland met een verloofde. Zij smeekt Tom om zijn 'bruidsmeisje' op haar trouwerij te zijn. Hij stemt natuurlijk in, met de gedachte om haar voor zich te winnen.

3. Mamma Mia!

Een jonge bruid Sophie keert terug naar het Griekse eiland waar haar moeder een hotel heeft, om te trouwen. Wat haar moeder niet weet, is dat Sophie haar vier potentiële vaders ook heeft uitgenodigd. Haar grote droom is namelijk dat haar biologische vader haar naar het altaar brengt.

4. Bride Wars

Wanneer jeugdvriendinnen allebei ten huwelijk worden gevraagd, kan hun geluk niet op. Totdat blijkt dat hun uitgekozen trouwlocatie per ongeluk op dezelfde dag is geboekt. Geen van beiden wil annuleren en dat betekent... oorlog.

5. The Wedding Date

De 30-jarige Kat ziet het niet zitten om zonder date naar de bruiloft van haar zusje te gaan. Haar ex-verloofde is namelijk getuige van haar aanstaande zwager. Dan besluit ze de mannelijke escort Nick in te huren om zich voor te doen als haar nieuwe vriend. Een prima plan, totdat ze kriebels begint te krijgen voor Nick.

6. The Big Wedding

Een disfunctionele familie komt bij elkaar voor het huwelijk van hun geadopteerde zoon Alejandro. Zijn ouders, Don en Ellie, zijn al jaren uit elkaar, maar omdat de streng gelovige biologische moeder van Alejandro op bezoek komt, doen ze alsof ze nog gelukkig getrouwd zijn. Dit plan loopt natuurlijk op hilarische wijze in de soep.

7. My Best Friend's Wedding

Nog zo'n klassieker in de categorie is My Best Friend's Wedding. Beste vrienden Julianne en Michael hebben gezworen elkaar te trouwen als ze niemand vinden voordat ze 28 jaar zijn. Wanneer Michael opeens verloofd is, realiseert Julianne dat ze altijd al verliefd is geweest op haar vriend. Ze wordt maid of honor en doet er alles aan om Michael ervan te overtuigen dat zíj de ware is voor hem.

Lees ook: Grote verbazing om foute 'Liefde is...'-illustratie in De Telegraaf

8. Bridesmaids 

Beste vriendinnen Lillian en Annie zaten altijd op één lijn. Wanneer Lilian gaat trouwen met een rijke man, moet ze het als bruidsmeisje opnemen tegen ze 'perfecte' Helen, de vrouw van de beste vriend van Lilians verloofde. En dat leidt tot heel veel hilarische scènes.

9. Sex and the City

In de eerste film van de populaire serie draait het allemaal om de bruiloft van Carrie en Big. Nadat de New Yorkse haar knipperlicht-vriend eindelijk vooral krijgt, slaat ze door in de huwelijkse voorbereidingen en krijgt Big weer cold feet. Carrie's hart wordt gebroken, maar gelukkig heeft ze Charlotte, Miranda en Samantha.

10. The Wedding Planner

Mary weet al-les van trouwen. Niet omdat ze zelf vaak het ja-woord heeft gegeven, maar omdat ze wedding planner is. Toch is haar eigen liefdesleven een zooitje. Het wordt nog veel rommeliger wanneer ze verliefd wordt op de husband-to be van een klant.

11. The Runaway Bride

Nog zo'n classic met Julia Roberts. In deze film staat haar personage Maggie bekend als de 'Runaway Bride'. Telkens als ze in heet trouwjurk naar het altaar loopt, raakt ze in paniek en rent ze de kerk uit. Columnist Ike zou wel eens degene kunnen zijn van wie ze niet wegrent... Als dat maar goed gaat.

12. 27 Dresses

Jane is altijd het bruidsmeisje en nooit de bruid. Zelf is ze tot oren haar oren op haar baas George, maar net wanneer ze de kans wil grijpen 'pikt' haar jongere zusje hem in. Door het toeval (of het lot) komt ze in contact met de schrijver van haar favoriete column, die cynische Kevin Doyle. Voor de krant volgt hij het 'eeuwige bruidsmeisje' tijdens haar voorbereidingen voor de bruiloft van haar zusje.

13. License to Wed

Sadie wil niets liever dan in het huwelijksbootje stappen met haar Ben, maar er moeten wat tegenover staan om getrouwd te worden door dominee Frank. De eerwaarde zet de twee op een cursus met allerlei vreemde opdrachten en huiswerk. Pas als ze slagen, mogen ze elkaar het ja-woord geven.