Lifestyle / Media
Media

12 x Romantische komedies die mannen ook leuk vinden

Na de zóveelste Tom Cruise-actiefilm ben je wel even toe aan wat romance en diepgang in een film. Maar mannen en romantische films? Daar zijn ze vaak lastig voor te paaien. Wij hebben de romkoms op een rijtje gezet die niet te zoetsappig zijn en goede humor hebben, waardoor jouw manneke er ook van gaat genieten.

1. Love and Other Drugs

Anna Hathaway en Jake Gyllenhaal zijn scharrels, maar vallen uit eindelijk voor elkaar. Maar deze films is meer dan dat. Het heeft ook een tragisch tintje. Anna blijkt namelijk Parkinson te hebben, de vraag is: blijft player Jake bij haar of kiest hij voor een zorgeloos leven?

2. Silver Linings Playbook

Goeie om te vermelden aan je vriend: deze film heeft vier Oscars gewonnen. Niet slecht voor ‘zomaar’ een romantische komedie. In deze meeslepende film dealen Jennifer Lawrence en Bradley Cooper met liefde en hun mentale gezondheid.

3. Hitch

Mannen zijn dol op Will Smith-films, dus Hitch wordt een gegarandeerd succes. In deze film is Will een datingcoach die plots al zijn skills verliest bij de knappe, zelfverzekerde Eva Mendez.

4. Date Night

De humor is meer aanwezig dan de romantiek in Date Night, maar dat geeft niks. Steve Carell en Tina Fey zijn samen een hilarisch, saai getrouwd koppel die tijdens een spontane dinnerdate per ongeluk met een stel criminelen te maken krijgen.

5. Friends with Benefits

Justin Timberlake en Mila Kunis hebben genoeg van daten, maar niet van seks. Ze besluiten het met elkaar te doen. Alleen seks, geen gevoelens. Gaat dat lukken? Spoileralert: Natuurlijk niet!

6. No Strings Attached

Het plot van deze film is bijna exact hetzelfde als Friends with Benefits, maar dan met Ashton Kutcher en Natalie Portman. Maar goed… successen moet je herhalen, toch?!

7. (500) Days of Summer

Deze film begint met de tekst: “This is not a love story”. Hier slaakt je vriend wellicht een zucht van opluchting, maar wij verklappen alvast dat deze film zeker een happy ending zal hebben.

8. Crazy, Stupid, Love

Ryan Gosling is de ultieme womanizer. Steve Carell… not so much. Na zijn scheiding schakelt hij de hulp in van Ryan, die op zijn beurt gaat daten met Steve’s dochter, Emma Stone.

9. The Proposal

Als businesswoman Sandra Bullock bedreigd wordt met deportatie, besluit ze te trouwen met de eerste beste man die ze tegenkomt: Ryan Reynolds.

10. Bruce Almighty

Deze Jim Carrey-film begint vooral als een komedie, maar eindigt met een romantische twist.

11. There’s Something About Mary

Deze romkom zal meer mannenfans dan vrouwenfans hebben, want deze Ben Stiller-film zit vól met mannenhumor én Cameron Diaz.

12. She’s the Man

Amanda Bynes wil bewijzen dat vrouwen ook goed kunnen voetballen en besluit zich voor te doen als haar studerende tweelingbroer. Haar college roommate is Channing Tatum, voor wie zij – hoe kan het ook anders – als een blok valt. Vooral kijken als jouw vriendlief een voetbalfan is.

Lees ook: 11 feitjes die zelfs de diehard fans niet over Harry Potter wisten