Huh? Kijkers Expeditie Robinson spotten montageblunder tijdens proef

Media door Jennifer

Expeditie Robinson loopt eindelijk tegen zijn einde aan en het spel wordt nu écht spannend. Niemand wil vlak voor de halve finale afvallen. De laatste immuniteitsproef in aflevering 29 is net de Olympische Spelen. Vooral Britte heeft de winst hard nodig, met alle karma die boven haar hoofd hangt. En: wordt er nou weer valsgespeeld? We nemen je mee door de aflevering.

expeditie robinson aflevering 29 montage fout Do vals spel

Lees ook: Kijkers enorm blij met exit van déze kandidaat in Expeditie Robinson

Brittes karma

Vorige keer zagen we al in Expeditie Robinson, hoe Britte een vies spelletje speelde samen met Yuki. Vooral het keiharde complot tegen Jasmine in aflevering 27 leverde haar heftige reacties op. Nu lijkt karma toe te slaan in aflevering 29 van Expeditie Robinson, bijvoorbeeld wanneer Brittes overheerlijke pannenkoekje direct in het zand valt:

Britte versus Anouk

Laten we hopen dat Britte tijdens de immuniteitsproef minder last heeft van karma. Zij heeft de winst namelijk hard nodig om in het spel te blijven. Haar tegenstander Yuki zit namelijk helemaal save dankzij zijn immuniteitsketting. En Anouk heeft een stuk meer stemmen, waardoor ook zij iets veiliger zit. Britte denkt een enkele seconde dat ze inderdaad heeft gewonnen, maar dan blijkt Anouk tóch een seconde sneller. Ah! De kijkers vinden het maar al te leuk. Karma is real:

Vals spel?

Niet alleen in Kamp Blauw wordt een immuniteitsproef gespeeld, ook Kamp Groen zien we terug in aflevering 29. Eindelijk zien de kijkers weer alle deelnemers in één aflevering! Voordat hun immuniteitsproef plaatsvindt, lossen de drie dames op Winnaarseiland een puzzel op. Anouk, Sandra en Do strijden tegen elkaar om een plekje op Winnaarseiland én in de halve finale. Ondanks de enorme afleiding door voicememo's van het thuisfront, wordt Do de eerste halve finalist. Of... toch niet? Hoewel ze wel wint, spotten fanatieke Robinson-kijkers vals spel. Wat is hier aan de hand?

Het lijkt erop alsof Do helemaal niet de juiste oplossing heeft. Of is het gewoon een montagefout? In de aflevering van Expeditie Robinson gaat het beeld vanaf de oplossing direct door naar een beeld van Do met haar armen in de lucht.

expeditie robinson aflevering 29 do halve finale vals spel

Cliffhanger aflevering 29

Wie de rest van de halve finalisten zijn, dat weten de kijkers nog niet. Expeditie Robinson laat ons voor het eerst achter met een cliffhanger. Wie wint de immuniteitsproef van Kamp Groen? Als het aan de kijkers ligt is dat toch JayJay, die momenteel wel voor ligt op de andere deelnemers:

Al is het allerbelangrijkste voor de Expeditie Robinson-kijkers, dat ze JayJay en Robbert weer terugzien als duo in aflevering 30:

Update: RTL bevestigt montagefout Expeditie Robinson

Nog even terug naar het moment met Do tijdens de proef op Winnaarseiland. Eerder dachten kijkers dat er misschien sprake was van vals spel. Het leek erop dat Do helemaal geen juiste oplossing had, maar dit blijkt inderdaad een montagefout. Een woordvoerder van de zender bevestigt aan RTL Boulevard: "Dit was niet Do haar laatste uitkomst, maar toch is per ongeluk dit shot gebruikt. We begrijpen de verwarring, maar het gaat hier dus om een montagefout."

Lees ook: Wat gebeurt er bij een gelijkspel tijdens de Expeditie Robinson eilandraad?