Lifestyle / Media
Media

Dit is hoe de afwezigheid van Samantha in de Sex And The City reboot wordt verklaard

Het is bijna zover: het vervolg van Sex And The City (‘And Just Like That…’) is vanaf 9 december te zien op HBO Max. Veel van oud castleden keren weer terug en zullen weer schitteren op het witte doek, maar eerder werd al bekendgemaakt dat Kim Cattrall, a.k.a. Samantha Jones, niet meedoet in de remake. Dit is hoe dat in de verhaallijn wordt verwerkt.

Lees ook: 20 Sex and the City-quotes die nergens op sloegen

De plot

De nieuwe versie van de hitserie gaat over de levens van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) die nu allemaal vijftigplussers zijn. Kim Cattrall, die in de originele cast de vierde vriendin Samantha Jones speelde, sloeg een rol in de SATC-reboot dus af.

Op deze manier wordt Samantha Jones' afwezigheid verklaard in SATC reboot

Natuurlijk moet dat wel verwerkt worden in de verhaallijn, want het zou raar zijn als Samantha opeens niet meer benoemd wordt in de serie. Het is in ieder geval duidelijk dat Samantha niet dood is - want de makers hebben nog wel hoop dat Kim terugkeert. Maar, de vierde vriendin zal niet meer in New York zijn. Volgens de Daily Mail vertelde een bron die aan de serie meewerkt dat de makers niet wilden dat Samantha nog in New York was, omdat dat anders een beetje ongemakkelijk zou zijn.

Gelukkig in Londen

Maar hoe wordt het dan wel verklaard? De oplossing voor Kim's afwezigheid, is dat Samantha verhuisd is naar Londen en daar een heel gelukkig leven leidt. Met deze verhaallijn wordt de optie voor Kim's terugkeer nog open gehouden. Wel zullen kijkers te zien gaan krijgen dat Carrie (Sarah Jessica Parker) ruzie had met Samantha en dat Carrie het graag goed wil maken. Hopen dat Kim dan alsnog terugkeert in een potentieel tweede seizoen...

Trailer

Een tijdje geleden werd de trailer al gedeeld en was dat de content waar we het toen al die tijd mee moesten doen. En die trailer beloofde al veel goeds. In de korte video is onder meer te zien dat Carrie haar man Mr. Big een kus geeft. Zouden die dan gewoon nog steeds bij elkaar zijn? 

Lees ook: Hallo zeg: dit is wat de wereldsterren jaarlijks verdienen met hun kersthits

Beeld: Brunopress