Hallo zeg: dit is wat de wereldsterren jaarlijks verdienen met hun kersthits

Media door Anne-Fleur

De eerste kerstnummers zijn inmiddels alweer op de radio (of op je eigen Spotify) te horen geweest en heel eerlijk, we vonden het ook wel weer tijd worden. Waar er elk jaar nieuwe kerstliedjes bij komen, blijven de échte classics nog altijd aan top. Die kunnen we heerlijk meeblèren en er wordt blijkbaar jaarlijks nog steeds heel wat aan verdiend. Dit is wat de wereldsterren nog elke keer kunnen cashen door hun beroemde kersthits.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstfilms van 2021 op Videoland

Mariah Carey

Dat hun kerstliedjes het zó goed zouden doen, hadden de artiesten waarschijnlijk zelf ook niet gedacht. Al sinds 1994 is All I want for Christmas te horen op de radio en nog steeds wordt 'ie elk jaar op verschillende radiostations, en Spotify- en YouTube-streams grijs gedraaid. Mariah verdient meer dan 25 jaar later dan ook ongeveer 450.000 euro (!) per jaar aan haar nummer. Daarnaast gaf ze ook nog eens speciale kerstconcerten. Daarmee zou ze zo'n drie ton per optreden binnen harken.

Merry Christmas Everybody

Hoewel All I want for Christmas voor velen de absolute nummer één kersthit is, is het verrassend genoeg níet het bestverdienende nummer. Merry Christmas Everybody, van de band Slade, haalt per jaar bijna de helft méér binnen dan All I want for Christmas. Slade verdient namelijk jaarlijks rond de 800.000 euro aan de hit. Maar wat dan wel weer jammer is voor de band: van dat bedrag zien ze zelf niks terug. De inkomsten worden namelijk verdeeld onder de schrijvers, Noddy Holder en Jim Lea. Lullig.

The Pogues

Na Slade is Mariah nog steeds niet aan de beurt met haar lied. Slade wordt namelijk gevolgd door een andere band, The Pogues. Dit met het liedje The Fairytale of New York. Het nummer brengt jaarlijks zo rond de 475.000 euro op. Ook zeker niet verkeerd toch?

Top 10 bestverdienende kersthits

Maar waar blijven de nummers van Wham!, Bing Crosby en Paul McCartney dan? Deze staan ietwat lager in de lijst met de top tien bestverdienende kersthits. Alsnog niet heel vervelend om dit bedrag elk jaar te ontvangen, maar goed. Zie hieronder de hele lijst.

  1. Merry Xmas Everybody, Slade: 800.000 euro
  2. Fairytale of New York, The Pogues: 475.000 euro
  3. All I Want For Christmas, Mariah Carey: 450.000 euro
  4. White Christmas, Bing Crosby: 390.000 euro
  5. Last Christmas, Wham!: 357.000 euro
  6. Wonderful Christmastime, Paul McCartney: 310.000 euro
  7. Mistletoe and Wine, Cliff Richard: 120.000 euro
  8. Stop the Cavalry, Jona Lewie: 142.000 euro
  9. 2000 Miles, The Pretenders: 121.000 euro
  10. Stay Another Day, East 17: 115.000 euro

Zelf een poging wagen

Na het zien van al deze cijfers (*slik*) hebben wij meteen een nieuwe hobby gevonden om de komende weken mee door te komen. Dé kerstknaller van volgend jaar schrijven. We wagen zonder (liedjes)schrijfervaring gewoon een kansje, want niet geschoten is altijd mis. 

Lees ook: Netflix kerstfilms 2021: dit zijn de leukste films om te zien