Krijgt Firefly Lane een tweede seizoen?

Media door Laura D

Heb jij alle afleveringen van de heerlijke dramaserie Firefly Lane al gekeken? Het staat pas net op Netflix, maar heeft al verschillende lovende kritieken gekregen. Er zijn zelfs al rumours geweest over de aankondiging van een vervolg. Dit is wat we al weten over het nieuwe seizoen!

Lees ook: Dit is hoe Samantha uit de serie wordt geschreven in de SatC-reboot

Over Firefly Lane

De serie gaat over de twee hartsvriendinnen Tully en Kate, gespeeld door Katherine Heigl en Sarah Chalke, die allebei een andere kant op zijn gegaan met hun leven dan ze vroeger hadden gedroomd. De serie laat hun levensverhaal zien, hoe ze elkaar hebben ontmoet tijdens hun tienerjaren, tot aan het begin van 2000 waarin ze allebei 40 something zijn. Als je de serie hebt gezien weet je dat het eerste seizoen eindigt met een enorme cliffhanger. Het lijkt dus logisch dat er een tweede seizoen komt. Right?

Seizoen 2: Wat we al weten

De show is gebaseerd op het boek Firefly Lane van Kristin Hannah. Good news: er is in 2014 al een tweede boek uitgekomen: Fly Away. De kans op een tweede seizoen zit er dus dik in. Netflix heeft alleen zelf nog niet officieel aangekondigd dat er daadwerkelijk een tweede seizoen komt. Maar als we verschillende media moeten geloven is de buzz rondom de serie zo groot, dat we waarschijnlijk binnenkort meer nieuws krijgen!

Wat gaat er gebeuren in het tweede seizoen?

Let op: het volgende stuk bevat spoilers! Dus als je de serie nog niet helemaal gezien hebt raden we je aan om later hierop terug te komen.

Anyway, zoals we zeiden eindigt het eerste seizoen met een enorme cliffhanger, en blijven we over met allerlei vragen: Is Johnny dood? Waarover hebben Tully en Kate ruzie? Hoe zit het tussen Max en Tully? Als je het boek hebt gelezen, zul je gemerkt hebben dat de serie niet precies het boek volgt.

De showrunner van de serie, Maggie Friedman heeft aangegeven dat ze toch de grote lijnen van het eerste en het tweede boek blijven volgen. In het tweede seizoen zullen we dus ook dieper ingaan op de highschool jaren van de twee vriendinnen, en hoe ze in elkaar nu weer terug gaan vinden. Wat wel zeker is, is dat we in het tweede seizoen antwoorden zullen krijgen op onze vragen… We’ll keep you posted!

Lees ook: Face ID werkt niet door je mondkapje? Zo los je het op!