Face ID werkt niet door je mondkapje? Zo los je het op!

Media door Laura D

Vind jij het ook zo frustrerend dat je telefoon niet wil ontgrendelen als je met je mondkapje op in de trein zit, of als je met Apple Pay in de winkel wil betalen maar dat je Face ID niet meewerkt? Gelukkig hebben wij daar de oplossing voor gevonden.

Lees ook: Wat is de nieuwe social media app Clubhouse? En hoe krijg je een invite?

Twee opties

Het is natuurlijk niet de grootste ramp op aarde, maar het scheelt wel tijd en moeite als je zelfs met een mondkapje je iPhone kan ontgrendelen. iCulture heeft hier gelukkig een briljante lifehack voor gevonden.

Er zijn twee manieren om je Face ID in te stellen zodat hij je mondkapje ook scant. Je kunt allereerst je Face ID helemaal opnieuw instellen, of als je liever je oude Face ID wil houden kun je ook een ‘Nieuw Uiterlijk’ instellen. Volg onderstaande stappen en dan kan jij straks in de trein zonder struggles je telefoon ontgrendelen!

  • Ga naar Instellingen > Face ID en toegangscode
  • Tik op Stel Face ID opnieuw in of Nieuw uiterlijk configureren
  • Doe je mondkapje op en vouw hem dubbel, zodat je gezicht voor de helft bedekt is en de andere helft vrij.
  • Scan je gezicht. Als je iPhone aangeeft dat je gezicht bedekt is, verplaats dan een beetje je hand totdat je weer verder kunt scannen.
  • Houd je mondkapje op dezelfde plek en scan de tweede ronde.
  • Gelukt? Zet je mondkapje op en testen maar! Als het goed is kun je nu zowel met als zonder mondkapje je telefoon ontgrendelen met Face ID.
  • Werkt het nou niet? No worries, probeer het gewoon nog een keer!

Goed om te weten

Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als je een ‘Nieuw Uiterlijk’ met een mondkapje toevoegt, zal de herkenning minder nauwkeurig zijn, waardoor Face ID minder gezichtskenmerken van je herkent. Dit zorgt er dus voor dat je beveiliging iets slechter is...

Let ook op: Alle apps waar je Face ID voor hebt gebruikt zoals bijvoorbeeld bankieren moet je weer opnieuw instellen als je een nieuw uiterlijk of een nieuwe Face ID hebt ingesteld.

Lees ook: Lekker haatkijken: alle Twilight-films staan weer op Netflix