Expeditie-kijkers boos op Wietze: 'Wat een naaistreek'

Media door Jennifer

Hoe verder we in Expeditie Robinson 2021 komen, hoe meer bondjes en complotten ontstaan op het eiland. Ook groeit de heimwee naar thuis. In aflevering 23 zien we een deelnemer uit zichzelf weggaan, maar ook hoe iemand er compleet wordt ingeluisd. Een ouderwets goede Expeditie Robinson-aflevering met plot twist.

expeditie robinson aflevering 23 complot jan

Lees ook: Het einde is in zicht! Op deze datum is de finale van Expeditie Robinson 2021

Robinson-deelnemer geeft weer op

Dat het een langdradig seizoen is, vinden niet alleen de kijkers van Expeditie Robinson. Kennelijk duurt het voor sommige deelnemers ook te lang. In aflevering 23 vaart Wietze ‘uit het niets’ de ochtend na de eilandraad weg. Hij geeft op en vertrekt naar huis, omdat het gemis te groot werd. Veel kijkers voelen totaal niet mee met Wietze, die dit seizoen voor de tweede keer meedeed.

Al zijn er gelukkig ook genoeg Robinson-kijkers, die Wietze wel begrijpen. Het is overigens wel jammer, want wéér gaat er een sterke speler naar huis.

Britte is jarig!

Echt waar? Ja, Britte is in aflevering 23 van Expeditie Robinson jarig en dat mag iedereen weten! Ze viert het maar al te graag en krijgt tot haar grote blijdschap een enorme taart van Nicolette na afloop van de proef.

Eilandraad met plottwist

Britte hoopte dat ze als verjaardagscadeautje immuniteit kreeg, maar helaas werd dat een zwarte stem. Ook de sterke speler Jan lukte het niet, Yuki was hem helaas te snel af en ligt nu te genieten op Winnaarseiland. Voor Jan is dit heel gevaarlijk. In aflevering 23 wordt weer lekker gekonkeld en deze keer is hij het hoofdonderwerp. Al op voorhand wist een deel van Kamp Blauw, dat sterke speler Jan de volgende afvaller wordt. Zelfs Anouk doet hier lekker aan mee, terwijl ze eerder nog zei ‘met de sterkste te willen overblijven’. Zelf denkt Jan dat zijn maatje Jasmine weggaat. Hij trapt erin, maar neemt het wel heel sportief op. In tegenstelling tot de kijkers, zij balen van de uitslag.

Ook twijfelt een kijker of sterke speler Anouk wel slim heeft gespeeld. Nu Jan weg is, loopt zij het meeste gevaar in Expeditie Robinson:

Lees ook: Robinson-kijkers erg kritisch op gedrag Annemiek: 'Zouden haar koeien zure melk geven?'