Lifestyle / Media
Media

Dit zingen ze écht in The Lion King’s Circle of Life

Naaaaatifanjanamamitsjisafa. Ja, zoiets. The Circle of Life is een prachtig liedje uit The Lion King, maar wat zingen ze nou eigenlijk echt? Je denkt misschien dat het iets diepgaands en moois betekent, maar eigenlijk is de betekenis van dit liedje heel simpel.

the lion king circle of life songtekst betekenis

Lees ook: Huh?! Dit gruwelijke detail in The Lion King heb je sowieso gemist

Disneyfilm The Lion King

De intro van Disney’s The Lion King zit in ieders collectieve geheugen geprent. We zingen allemaal dat ene mooie liedje mee. Ook al hebben we geen flauw idee wat ze zingen. Ach, het gaat toch om de emotie in het lied. Maar toch, de songtekst van Circle of Life blijft ons triggeren. Hoe toepasselijk is het liedje eigenlijk met de openingsscène? Of zingen ze iets heel onzinnigs, wat helemaal niets betekent? Nee, dat is het niet. Het liedje, dat is gemaakt door Elton John en Tim Rice, betekent zeker iets.

Circle of Life songtekst

Het liedje Circle of Life uit The Lion King is voornamelijk in het Engels geschreven, maar het begin is in Zulu. Dat is een Zuid-Afrikaanse taal. In de film wordt het liedje ook gezongen door de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M. en actrice Carmen Twillie. Allereerst even de originele songtekst:

Nants ingonyama bagithi Baba Sithi uhm ingonyama.
Nants ingonyama bagithi baba Sithi uhhmm ingonyama Ingonyama Siyo Nqoba Ingonyama Ingonyama nengw’ enamabala

Wanneer je de songtekst uit de intro van Circle of Life vertaalt naar het Engels, krijg je deze wel heel simpele betekenis:

Here comes a lion, father, Oh yes it’s a lion.
Here comes a lion, father, Oh yes it’s a lion. A lion we’re going to conquer, a lion, a lion and a leopard come to this open place.

Niet creatief

In een interview uit 2019 met Capital FM wordt de songtekst van Circle of Life dan ook geroast. Niemand minder dan Timon (Billy Eichner) en Pumbaa (Seth Rogen) uit The Lion King noemen de songtekst “lui geschreven” en “niet erg creatief”. Tja, geef ze eens ongelijk. Toch zullen nog steeds veel mensen de songtekst enthousiast blijven meezingen. En wij ook!

Lees ook: 12 plot holes in Disney-films die jij totaal gemist hebt