Lifestyle / Media
Media

Huh?! Dit gruwelijke detail in The Lion King heb je sowieso gemist

Keek je vroeger met je handen voor je ogen naar The Lion King en dacht je dat het niet erger kon? Think again. Volgens TikTokker @classyking0, oftewel Christian Jones, hebben we allemaal één best belangrijk detail gemist. Onze For You-page stond er vanmorgen vol mee, want de TikTokker heeft een nieuwe theorie. Eentje die de dood rondom Mufasa eigenlijk nog een tikkeltje absurder maakt.

Lion King

Lees ook: Hilarisch of ongepast? Kijkers reageren gemengd op persiflage prinses Amalia in De TV Kantine

Bizar detail

Als er één film een echte tranentrekker is, dan is het The Lion King wel. Oké, naast Bambi dan. Sure, we weten waardoor Mufasa van een kloof viel en zo aan zijn einde kwam. Dat moment staat nog pijnlijk duidelijk in ons geheugen gegrift. Maar als je dacht dat dat het ergste was aan de film, dan heb je het mis. Christian merkte namelijk een vrij bizar detail op aan dat lugubere moment en dat ging natuurlijk hartstikke viral. Want wat gebeurde er eigenlijk met de leeuw na zijn dood?

Opgegeten

De TikTokker dook niet de boeken, maar Google in. Wat blijkt: roofdieren gaan niet achter leeuwen aan om ze op te eten. Ook voor hyena’s zijn leeuwen niet hun dagelijkse maaltijd. De kans dat het lichaam van Mufasa door hen is opgegeten, is dus vrij klein. Maar door wat of wie dan wel? Uit één Google-search blijkt dat carnivoren, waaronder dus leeuwen, elkaar wél opeten. En dan wordt het pas creepy.

Botten en schedel

Weet je nog die scène waarin Scar met een schedel speelt en ‘m laat praten? Dat ging natuurlijk al vrij ver (serieus, wie liet kinderen hier naar kijken?) maar het wordt dus nog erger. Wie goed oplet, ziet dat er in de grot van de slechterik nog meer botten liggen. De schedel die hij vasthoudt, lijkt verdacht veel op die van een leeuw, oftewel: Mufasa. Dat zou betekenen dat Scar zijn broer niet alleen heeft vermoord, maar ook heeft opgegeten én zijn geraamte heeft gehouden. Als trophy, als herinnering aan wat hij heeft gedaan? Geen idee maar het maakt de film wel weer een tikkeltje extra twisted. Oordeel zelf maar even.

@classyking0

Me and @notalexislol just figured this out ##fyp ##foryou ##lionking ##simba ##mufasa

♬ Browser History OST - Jai P.

Lees ook: Kleine details in The Pirates-films die jij gemist hebt