Hilarisch of ongepast? Kijkers reageren gemengd op persiflage prinses Amalia in De TV Kantine

Media door Jeanine

Afgelopen donderdagavond was het eindelijk weer zover. Het gloednieuwe seizoen van De TV Kantine ging weer van start, met niemand minder dan de Oranjes in de hoofdrol. Prinses Laurentien en gravin Eloise kwamen ook voorbij. Toch werden de wenkbrauwen vooral opgetrokken bij Najib Amhali’s persiflage van prinses Amalia. Van ‘hysterisch goed gedaan’ tot ‘plaatsvervangende schaamte’: de reacties waren behoorlijk verdeeld.

De TV Kantine

Lees ook: Wow! Deze Big Brother-kandidaat verlaat vrijwillig het huis

Hoog bezoek

Als Ivo Niehe een bezoekje brengt aan de koninklijke familie, staan ze net op het punt om op vakantie te gaan. Willem-Alexander staat al klaar in zijn zwembroek en de koffers zijn gepakt, samen met het oranje luchtbed en een duikbril. Een slimme verwijzing naar hun tripje naar Griekenland, dat snap je.

Najib Amhali

Het was niet de vakantie naar Griekenland waardoor het Twitter-landschap dit keer onrustig werd. In de aflevering kroop cabaretier Najib Amhali in de huid van prinses Amalia. Wekenlang werden liefhebbers van het televisieprogramma in spanning gehouden, maar de aflevering leek redelijk wat mensen teleur te stellen. Niet iedereen vond de BN'er die prinses Amalia speelde, even gepast. Ook de manier waarop ze werd neergezet kon bij veel mensen niet door de beugel.

Een no-go

Zo vonden sommigen het absoluut niet oké om de zeventienjarige zo neer te zetten. Prinses Amalia heeft immers al genoeg voor de kiezen gekregen, vinden kijkers. Eén van de reacties luidde: “Ik vind het toch echt lullig dat Amalia is nagedaan door Najib Amhali. Ik vind dat ze er echt totaal niet goed uitkomt en dat terwijl ze al zoveel gezeik over zich heen krijgt om niks.” Een ander noemt de persiflage kwalijk en smaakloos.

Positieve reacties

Toch waren er ook een aantal positieve reacties. Zo noemde iemand het zelfs ‘royals satire, gewaagd maar treffend’. Sommige kijkers vonden de aflevering humor van de bovenste plank. De cabaretier lijkt natuurlijk in de verste verte niet op de prinses en volgens een van de kijkers zou ze daarom ‘juist niet te kakken worden gezet’. Al met al een mix aan reacties op de eerste aflevering. 

Lees ook: Vloggezin Bellinga’s filmt uitvaart van oma tot grote woede van familie