Lekker blijven kletsen: 'vrouwen die veel praten leven langer'

Sport & gezondheid door Chloe

Ben jij een echte kletskop en praat je de oren van mensen hun kop af? De één is nou eenmaal wat spraakzamer dan de ander en dat is helemaal niet erg. Veel praten is namelijk hartstikke goed voor je. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat vrouwen die veel praten zelfs langer leven. Lekker doorgaan dus.

veel pratenLees ook: Bewegen is goed voor je mental health (dit is het bewijs)

Sociaal leven

Hoor jij wel eens dat je te veel praat? Dan hebben we goed nieuws voor je. Veel praten en communiceren kan namelijk alleen maar positief uitpakken. Zo is het goed voor je sociale relaties en heb je ook geen moeite om jezelf uit te drukken. Alleen maar goed dus. En er is meer, want uit onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen die veel praten langer leven.

Langer leven door veel te praten

Natuurlijk is veel praten niet het enige wat bepaalt hoe lang jij leeft, maar het heeft er wel degelijk invloed op. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek. Vrouwen die houden van kletsen leven langer omdat zij vaak sociaal en communicatief vaardig zijn. Daarbij zijn vrouwen die veel praten ook vaak positief en optimistisch. Dit heeft allemaal een positieve invloed op je mentale gezondheid en we weten inmiddels allemaal hoe belangrijk dit is voor de kwaliteit van leven. Hierdoor voel je ook fysiek sterker. Dus herken jij jezelf als een echte kletskop? Blijf dan vooral zo doorgaan en laat je door niemand de mond snoeren.

Lees ook: Slaap jij nog met een knuffel? Dat is hartstikke gezond