Hekel aan de sportschool? Hoelahoepen is een effectieve én leuke vervanging

Sport & gezondheid door Sanne

Waarschijnlijk ken je de hoelahoep nog wel uit je kindertijd. Tijd om deze memories weer eens op te halen. Wist je dat er superveel voordelen aan een work-out met de hoelahoep zit? Laat de sportschool maar even zitten en tover je hoelahoep weer tevoorschijn.

hoelahoep effectief

Lees ook: 10 work-outs voor killer bovenbenen

Voordelen

Met een hoelahoep kun je heel eenvoudig je core versterken en je uithoudingsvermogen verbeteren. De hoelahoep draai je voor een langere periode ritmisch om je lichaam heen. Hiermee stimuleer je ook je bloedsomloop. Wil je graag een strakkere taille? Dan is regelmatig hoelahoepen zeker geen verkeerd idee. Verder verbeter je met hoelahoepen ook je coördinatievaardigheden en het draagt bij aan een goed lichaamsbewustzijn. Het fijne aan hoelahoepen is dat het niet belastend is voor je gewrichten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen. Met een uurtje hoelahoepen verbrand je ongeveer 300 kcal per uur. Wat dacht je ervan? Tijd om de hoelahoep erbij te pakken?

 

Stap voor stap

Wellicht ben je het hoelahoepen een beetje verleerd. Dat is natuurlijk niet zo gek, maar met deze onderstaande stappen heb je het zo weer onder de knie.

  1. Ga in de hoepel staan en houd deze met beide handen vast.
  2. Zorg dat je je voeten recht onder je heupen plaatst (heupbreedte).
  3. Plaats één voet een paar centimeter naar voren en buig je knieën lichtjes.
  4. Begin je heupen ritmisch heen en weer te bewegen waarna je de hoepel loslaat en je armen omhoog brengt. De ritmische beweging zorgt ervoor dat de hoepel omhoog blijft.
  5. Belangrijk: span je lichaam wel aan, maar houd je knieën ontspannen. Houd je rug recht en blijf ademhalen.
  6. Keep going strong!

Lees ook: Bewegen is goed voor je mental health (dit is het bewijs)

Beeld: iStock