Laat die vette hap staan: 5 x eten om te vermijden bij een kater

Sport & gezondheid door Sabine

Veel water drinken, zoute crackers eten of een stuk fruit naar binnen werken. Ja, we weten allemaal wel wat we moeten eten wanneer we een kater hebben. Maar wat we vooral niet moeten eten, is best wel een grijs gebied…

niet eten kater

Het is zondagochtend. Je wordt wakker van het getjilp van vogeltjes en een streng zonlicht schijnt tussen je gordijnen door naar binnen. Je slaat de deken van je af en voelt je fris en fruitig. O nee, wacht, dat was het idee. In plaats daarvan klopt je hoofd alsof je tegen een muur aan bent geknald en draait je maag duizenden rondjes. Je hebt een kater. En wat voor één! Eten is je eerste instinct. Vet eten het liefst. Maar laat dat nu net zijn wat je vooral niet moet doen. Dit eten kun je beter links laten liggen wanneer je te diep in het glaasje hebt gekeken.

1. Koffie

Ook al start je je dag altijd met een bakkie pleur, je kunt ‘m beter laten staan met dat bonkende hoofd van je. Wanneer je te veel hebt gedronken, is het juist belangrijk dat je je lichaam hydrateert. En koffie heeft het tegenovergestelde effect. Dus die hoofdpijn die je hebt, zal alleen maar verergert worden door die bruine vloeistof.

2. Sinaasappel(sap)

Hoewel een stuk fruit juist goed is voor je tere gemoedstoestand wanneer je hebt gedronken, kun je een sinaasappel of een sinaasappelsapje beter laten voor wat het is. Vruchten zoals sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits zijn zo zuur dat ze alleen maar zorgen voor meer misselijkheid.

via GIPHY

3. Yoghurt

Net zoals zure vruchten is yoghurt veel te agressief voor je gevoelige maag. Het zuur van de yoghurt doet geen leuke dingen met je maag. Grote kans dat je na het eten van een bak yoghurt binnen tien minuten boven de wc hangt. En dat willen we nu net voorkomen.

4. Meer alcohol

Je hebt mensen vast weleens horen beweren dat je een kater moet bestrijden met alcohol, maar dat is helaas toch echt een mythe. Ja, je zou best een cocktailtje naar achteren kunnen slaan en waarschijnlijk voel je je dan even iets beter. Maar uiteindelijk komt de kater je net zo hard weer inhalen. En waarschijnlijk voel je je dan nog beroerder.

5. Vlees

Het zou best kunnen dat je kater wat afzwakt een paar uur nadat je bent opgestaan. Misschien dat je tijdens de lunch of het avondeten best wel zin hebt in een stukje vlees, alleen kun je die vette gehaktbal beter laten staan. Het kan er namelijk voor zorgen dat de hoofdpijn die net een beetje is weggezakt als een boemerang terugkomt.

via GIPHY

Lees ook: Seks is de beste remedie tegen je kater!