Bewegen is goed voor je mental health (dit is het bewijs)

Sport & gezondheid door Laura

Sporten. We zien er vaak als een berg tegenop, maar achteraf zijn we blij dat we het toch hebben gedaan. Bewegen is niet alleen goed voor je body, maar ook voor je brein. Wil je weten wat precies het effect is van je work-out op je hersenen? De Mind Uplifter tool van ASICS maakt visueel zichtbaar wat de positieve impact is van bewegen op het brein.

mind uplifter

De Mind Uplifter tool

Wat sporten met onze buitenkant doet, zie je vanzelf in de spiegel. Maar wat beweging met onze hersenen doet, is wat lastig op te merken. Hoe tof is het om te zien hoe je brein reageert op beweging? ASICS maakt het mogelijk met de Mind Uplifter tool. Met behulp van een combinatie van gezichtsscan technologie en zelfrapportage kunnen mensen de impact van sport op tien emotionele en cognitieve parameters - waaronder vertrouwen, positiviteit, kalmte en focus - meten om te zien welke impact verschillende sporten hebben op hun denken en voelen.

Doe mee met het onderzoek

De gedeelde 'Uplifting Minds' worden gebruikt voor een live wereldwijd onderzoek, waarbij individuele Mind Uplifts van over de hele wereld worden vastgelegd en visueel worden omgezet in een dynamische en interactieve World Uplift Map. De kaart kwantificeert de positieve impact die sport heeft op de collectieve stemming van steden, landen en de wereld in zijn geheel. Dankzij de live studie krijgt ASICS een beter inzicht in de relatie tussen beweging en geest wereldwijd, en zal het zijn overtuiging dat sport de kracht heeft om geesten over de hele wereld te upliften, kracht bijzetten.