Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Op dieet? Je vrienden worden misschien dood- en doodmoe van je!


Wat wij vandaag doen? Taart eten. Met suiker, 86 E-nummers en 65990 kleurstoffen. Why? Omdat we gék worden van de gezond-eten-hype. Ben jij ook healthy bezig? Je vrienden kunnen daar, net als wij, weleens heel moe van worden!
 
Kijk. Wij van Ze zijn de lulligsten niet. Als iemand ervoor kiest om tijdens de lunch aan drie slablaadjes en ¼ schijf citroen te gaan: prima. Maar dan niet zeiken als wij met een wit puntje en drie plakken kokosbrood aanschuiven. Jij eet dat, wij dit. En zo hoort het, toch? Ruim de helft van de vrouwen die op een dieet is en gezond eet, denkt daar anders over, meldt DailyMail. Uit onderzoek van The Simply Great Drinks Company blijkt dat 56% van de vrouwen die op een stukkie bloemkool kauwt, een ‘food bore’ is: deze dames maken hun vrienden doodmoe met hun dieetverhalen en preken.


Van calorietje tot E-nummer
Goed: meer dan de helft van vrouwelijke diëters kan dus bijna niet stoppen met praten over alles wat met dat dieet te maken heeft. Maar waar hebben ze het dan precies over? Dit is de top 10:
 
1. wat ze recent hebben gegeten;
2. wat ze op een dag gegeten en gedronken hebben;
3. calorieën;
4. goed én slecht eten en drinken;
5. hoeveel alcohol jij zou moeten drinken;
6. hoeveel vet er in een product zit;
7. het suikergehalte van een product;
8. gezondheidsrisico’s die aan bepaalde consumpties verbonden zijn;
9. hoe jij een soortgelijk dieet zou kunnen volgen;
10. E-nummers.
 
Je kunt je afvragen: is het niet logisch dat je over deze onderwerpen praat als je op dieet bent? Het antwoord: niet als je weet wat de consequenties zijn. Zo veel praten over (de voordelen en gevaren van) eten, kan serieuze gevolgen hebben voor je vriendschappen met anderen. 


Gevolgen
Van de 2000 vrouwen die meededen aan het onderzoek, gaf 6 op de 10 vrouwen toe dat hun dieet niet alleen hele gesprekken beheersten, maar ook hun leven. Driekwart van deze vrouwen claimt dat ze dit toestaan, zodat ze zich ook echt aan het dieet kan houden. Hier zijn hun vrienden alleen niet zo blij mee: 35% van hun matties mijdt de diëter, omdat dit deel zich schuldig voelt over zijn eigen eten als ze de healthfreak aanhoren. Nog eens 45% laat bepaalde voedingswaren staan als de diëter in de buurt is, omdat de kans groot is dat hij of zij dan een preek zal afsteken. En daar smaakt je kroketje toch wat minder lekker van.
 
Wat vind jij: moeten fanatieke diëters hun dieet vooral bij zichzelf houden, of moeten ze gewoon kunnen zeggen wat ze willen?