Jezelf naar een hoogtepunt 'ademen': kan dat?

Intiem door Sanne

Voor de één is het krijgen van een orgasme makkelijker dan voor de ander, maar het schijnt dat de ademhaling een grote rol hierin speelt. Je focussen op de manier waarop je ademhaalt tijdens de seks? Dat lijkt niet erg gemakkelijk, maar als het helpt proberen we het graag uit. De grote vraag is: kun je jezelf naar een hoogtepunt ademen?

hoogtepunt ademen

Lees ook: 5 manieren om zijn ballen te verwennen

Focus op je ademhaling

Jezelf naar een hoogtepunt ‘ademen’: kan dat? Kortgezegd is het antwoord ‘ja’. Door je te concentreren op je ademhaling ga je automatisch dieper ademhalen en krijg je meer zuurstof binnen. Meer zuurstof zorgt weer voor meer bloedtoevoer waardoor je clitoris gevoeliger wordt. We geven toe: focussen op je ademhaling tijdens de seks is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt wel andere dingen aan je hoofd. Je kunt het beste beginnen met door je neus adem te halen, in plaats van door je mond. Hierdoor krijg je meer zuurstof binnen.

Adem niet te snel en houd je adem niet in

Een snelle, ongecontroleerde ademhaling koppelt je lichaam aan stress waardoor je lichaam zich aanspant. Een grote hoeveelheid van stresshormoon cortisol zorgt er vervolgens voor dat je geen orgasme kunt krijgen. Belangrijk is dat je ontspannen en relax blijft en dat doe je door je te focussen op je ademhaling. Daarnaast is het belangrijk om je adem vooral niet in te houden als je orgasme nadert. Blijf rustig door ademen. Zo zorg je ervoor dat je orgasmes heftiger én langer zijn.

Lees ook: De 5 beste standjes voor plakkerige zomerse nachten

Beeld: iStock | Bron: Viva