Aura’s: wat is het en hoe kun je het zien?

Psyche & spiritualiteit door Angel

Er bestaat een energieveld rond het lichaam, dat de aura wordt genoemd. Een aura bevat kleuren die onthullen hoe jij je op het moment voelt. Je kunt dit niet met het blote oog zien, maar hoe werkt het dan precies?

Aura's: wat is het en hoe werkt het

Lees ook: Manifesteren kun je leren: wat is het en werkt het echt?

Wat zijn aura’s?

Het is een energieveld dat om mensen, dieren én planten heen 'zit'. Een aura bestaat verschillende lagen en kleuren. Ieder deel van het lichaam heeft een eigen kleur. Die kleurtjes vertellen hoe jij je voelt. Het verbindt constant met je emoties. Aura’s kun je niet met het blote oog zien, maar hooggevoelige mensen met een sterke intuïtie kunnen dit energieveld zeker voelen. 

Verschillende kleuren van aura’s

Emoties en indrukken van je omgeving beïnvloedt jouw gemoedsstand. Dit zie je ook terug in de aura.

Aura's hoe kun je het zien kleuren

De fysieke laag (rood)

Deze laag heeft vooral met het lichaam te maken. Dit energieveld ligt het dichtst bij het lichaam. Als je ziek of gestrest bent of weinig affectie krijgt (denk aan lichamelijk contact zoals knuffelen) dan is deze laag donkerder van kleur.

De emotionele laag (oranje)

Hier ligt onze emotionele geschiedenis opgeslagen. Als het niet zo lekker loopt tussen jou en een dierbaar iemand, dan is deze laag donkeroranje. Het zuigt je energie leeg. Het werkt iets anders dan positieve energie: de kleur wordt helder en het geeft je letterlijk een energieboost.

De mentale laag (geel)

De manier waarop je denkt, heeft invloed op deze mentale laag. Als je geconcentreerd bezig bent, zoals werken, dan is deze laag extra sterk. Wanneer je je moedeloos voelt, zit je niet lekker in je mentale laag. 

Het psychische lichaam (groen)

Deze laag werkt bijna hetzelfde als de mentale, alleen komt hier nog iets spiritueels bij. Liefde voor jezelf en anderen hebben invloed op deze laag. Als je lekker in je vel zit en je je zelfverzekerd voelt, straalt je aura dit ook uit. Dan heb je een sterke, psychische laag.

De geestelijke/spirituele laag (lichtblauw)

Natuurlijk zijn aura’s een deel uit de spirituele wereld, ook deze laag in het bijzonder. Als deze laag in balans is, trek je spiritualiteit in het leven aan. Als je een goed ontwikkelde spirituele laag hebt, voel je dit ook bij anderen aan.

De liefdeslaag (zachtblauw)

De liefdeslaag draait om je intuïtie. Fun fact: wanneer je aan het dromen bent, is deze energie het sterkst.

Het causale lichaam

Je kunt deze laag zijn als een beschermlaagje van alle onderliggende kleuren. Dit helpt om alles in balans te houden en te harmoniseren.

Hoe kun je aura’s zien?

De website Rubriek.nl meent dat je wel degelijk kan leren hoe je aura’s spot. Het is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. 

Als je begint met het leren zien van aura’s, is het handig om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

  1. Plaats een persoon voor een witte of lichte achtergrond.
  2. Kies een goede plaats om naar te kijken. Het midden van het voorhoofd bijvoorbeeld.
  3. Kijk geconcentreerd naar de plek voor 30 tot 60 seconden.
  4. Na 30 seconden richt je je aandacht op het buitenste gezichtsvermogen. Wel blijf je kijken naar het midden van het voorhoofd. Probeer niet rond te kijken en blijf geconcentreerd.
  5. Als het goed is zul je zien dat de achtergrond dicht bij de persoon lichter is. Het heeft een andere kleur dan de achtergrond buiten dit gedeelte 'verderop'.

Tip: hoe langer en geconcentreerder je kijkt, hoe duidelijker het wordt.

Trainen

Je probeert de gevoeligheid van je ogen te vergroten door langer en geconcentreerd te leren kijken. Probeer vooral met het gebied aan de buitenkant van je ogen te kijken. Waarom? Omdat het centrale gedeelte waar een mens doorheen kijkt, beschadigd is door kunstmatig licht zoals een tv of telefoon. Door oefening kun je hierin trainen. Dan kun je aura’s in verschillende vormen en kleuren zien, op verschillende plekken rond het lichaam.

Lees ook: Geloof jij alles wat je denkt? Bevrijd jezelf met deze 4 vragen

Bron: Bedrock