Deze 5 fouten maakt iedereen wel eens met seksspeeltjes

Intiem door Sanne

Seksspeeltjes, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Bij de één liggen ze verstopt in de sokkenlade terwijl anderen ze prominent op het nachtkastje leggen. Hoe je ze ook gebruikt, dit zijn een aantal foutjes die iedereen wel eens maakt (ja, jij ook).

Lees ook: Extra hard en gevoelig: zo gebruik je een penispomp

1. Je koopt het meest populairste speeltje

Misschien denk je wel dat de meest gekochte of de best beoordeelde seksspeeltjes dé toy voor jou is, maar helaas moeten we je teleurstellen. Iedereen houdt van iets anders en dát betekent dat je echt zelf op zoek moet gaan naar wat je lekker vindt. Natuurlijk kan dit het best beoordeelde seksspeeltje zijn, maar laat jouw zoektocht daar niet stoppen. Ontdek en probeer vooral van alles uit.

2. Je geneert je voor het feit dat je een seksspeeltje gebruikt

Totale onzin, natuurlijk. Het gebruiken van een seksspeeltje is doodnormaal. Misschien praat niet iedereen er zo open over, maar dat betekent niet dat zij er geen hebben liggen in hun nachtkastje. Een seksspeeltje brengt variatie en kan je seksleven daarom een stuk spannender maken.

3. Je houdt ‘m niet schoon genoeg

Misschien denk je wel ‘ew, mij niet gezien, hoor’ of ben jij juist guilty. Als je tot die laatste categorie behoort: je bent niet de enige. Er zijn genoeg mensen die na gebruik niet opstaan om hun seksspeeltje schoon te maken. Dat snappen we best wel. Het is natuurlijk veel lekkerder om heerlijk te blijven liggen. Maar hier even the reminder: tijd om je toy even grondig schoon te maken met warm water en milde of antibacteriële zeep. Spoel het speeltje daarna wel goed af, want je wil niet dat er zeepresten achterblijven.

4. Je gebruikt ‘m te weinig (met je partner)

Heb je mega fantastisch seksspeeltje aangeschaft en ligt het vervolgens te verstoffen in je nachtkastje? Yup, ook dat is een zeer herkenbare fout voor velen. Maak tijd voor jezelf vrij én wees niet bang om je seksspeeltje erbij te halen als je seks met je partner gaat hebben. Een seksspeeltje kan net voor extra beetje spanning en sensatie zorgen. En nee, het betekent écht niet dat je lover niet goed genoeg is. Het is juist een leuke variatie aan jullie seksleven.

5. Je bent te gefocust op het ultieme genot: een orgasme

Zodra je een seksspeeltje hebt gekocht waarvan je hebt gelezen (fout nummer 1) dat velen de beste orgasmes ever hebben gekregen, wil jij dit natuurlijk ook. En dan gaat het natuurlijk helemaal mis. Het enige waar je op gefocust bent, is het krijgen van een orgasme en niet meer de weg er naartoe. Focus op wat je lekker vindt en ga daarmee door. Probeer je te ontspannen en dan zie je het vanzelf wel. Een orgasme is fijn, maar het is echt niet alles.

Lees ook: Geeft porno je seksleven écht een oppepper? (Dit zegt de seksuoloog)

Beeld: iStock