Wel zo hygiënisch: zo maak je je sextoys goed schoon

Intiem door Jeanine

Speeltjes kunnen je seksleven naar een hoger niveau tillen. Explosieve orgasmes, geen gedoe met het zoeken van een tijdelijke lover en bij de hand wanneer je maar wilt. Ideaal! Aangezien die dingen je poes naar binnengaan, is het wel zo’n smakelijk idee dat ze ook écht schoon zijn. Wij helpen je graag een handje – met het schoonmaken dan.

Sex toy cleaner
Lees ook: Quarantainment: de beste seksspeeltjes om jezelf cadeau te doen

Schimmel

Na een big O’ denk je niet direct aan het schoonmaken van je speeltje. Snappen we best. Je wilt eerst nog even nagenieten en het liefst blijf je gewoon liggen. “Ah, dat doe ik straks/morgen/volgende week wel.” Guilty? En vergeet je het vervolgens? Ren dan nu naar je lade om ze eens goed schoon te maken. Je wilt niet dat al die juices eraan blijven plakken en opdrogen. Het kan je speeltje beschadigen én het kan gaan schimmelen. Ieuw, het idee alleen al.

Water en zeep

Het schoonmaken van je seksspeeltjes klinkt misschien als een hele dagtaak, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Veel speeltjes kun je schoonmaken met wat warm water en milde of antibacteriële zeep. Maak je speeltje daarna wel heel goed schoon en zorg ervoor dat er geen zeeprestjes achterblijven. Dat wil je écht niet meemaken. Let wel even op of jouw speeltjes waterproof zijn of niet en verwijder altijd de batterijen.

Toycleaners

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Of wil je niet dat mensen naar binnen lopen als je een uitgebreide schoonmaakbeurt houdt? Dan kun je ook een toycleaner aanschaffen. Een paar keer sprayen, even inwrijven en laten inwerken en vervolgens goed afspoelen. That’s it! Mooi makkelijk, daar doen we het voor.

 

Van tevoren schoonmaken

Ook voordat je de hand aan jezelf legt, moet je speeltje schoon zijn. Bij de meeste ligt hij niet in een chique opbergdoos, maar gewoon in een la tussen de sokken. Je wilt natuurlijk niet dat je allemaal stof in je flamoes krijgt, dus maak ‘m ook van tevoren even goed schoon. Je hoeft ‘m niet uitgebreid te schrobben (want daar ben je natuurlijk niet echt voor in de mood), maar was hem op z’n minst even af. Kleine moeite, maar je bent jezelf dankbaar. Wil je je speeltje goed opbergen? Leg hem dan in een opberg- of waszakje. Zo weet je zeker dat hij goed bewaard blijft.

Lees ook: Intens plezier voor jou én je partner met een duo vibrator