Hoi, ik ben Luna en ik test seksspeeltjes - Sexpert Luna

Intiem door Sexpert Luna

Seksspeeltjes testen van beroep? Luna doet het al zeventien jaar en kan zichzelf met recht professioneel seksspeeltjes-tester noemen. Wekelijks deelt ze haar leukste en gekste ervaringen op Ze.nl. Dit is haar eerste blog: Hoi, ik ben Luna en ik test seksspeeltjes.

Een jaar geleden was het ineens 'hot' op Facebook; 'Engelse vrouw zegt haar kantoorbaan op om seksspeeltjes-tester te worden' en 'Vacature; verdien 30.000 euro met het testen van seksspeeltjes'. De reacties op deze nieuwsitems varieerden van 'lijkt me echt helemaal niks, gatverdamme' tot 'wow, dit is de ideale job' en van 'joh, dit is fake' tot 'gewoon een marketingstunt van een seksshop'. Waar maakt iedereen zich druk om, dacht ik, ik test al jaaaaaaaaaren seksspeeltjes!

Zeventien jaar om precies te zijn. En in die zeventien jaar heb ik meer dan 1000 seksspeeltjes getest. Vibrators, dildo's, buttplugs, trileitjes, tepelklemmetjes, zweepjes en ga zo maar door. Van hele, maar dan ook echt héle slechte toys, tot hele, maar dan ook echt héle goeie. Van klein tot Amsterdammertje-groot. Van seksspeeltjes van metaal tot seksspeeltjes van glas. Van dik tot dun. Van seksspeeltjes in de vorm van een panda tot seksspeeltjes die eruit zien als de piemel van een pornoster. Mijn motto als het op sekstoys aankomt: I'm willing to try everything twice

Als je je nu afvraagt, hoe word je seksspeeltjes-tester? Dan kan ik alleen maar vertellen hoe verbazingwekkend normaal het eigenlijk bij mij is gegaan. Ik studeerde media- en informatiemanagement in Amsterdam en na mijn afstuderen was het al snel duidelijk dat ik wilde schrijven. Veel wilde schrijven. Mijn eerste gepubliceerde artikel ging over de dates die ik regelde via internet en vanaf daar was de sprong naar een freelance baantje als redactrice bij FOXY magazine (een seksblaadje met amateurmeisjes) eigenlijk snel gemaakt. Bij FOXY werd ik verantwoordelijk voor de productpagina, waar ik iedere maand zo'n tien seksspeeltjes mocht bespreken. Ik had zelf al wat ervaring met sekstoys (nou ja, vooral met een hele ordinaire Tarzan) (met van die parels), maar mijn collectie toys en vooral mijn ervaring met sekstoys is vanaf die tijd enorm gegroeid. 

Ik merkte na een paar jaar dat ik veel meer over seksspeeltjes wilde schrijven dan de 100 woorden die ik per sekstoy in de FOXY kwijt kon. Ik ben één van de eerste bloggers in Nederland; ik blog al 17 jaar op Maanisch.com over mijn dagelijks leven, dus een eigen blog over seksspeeltjes lag voor de hand. 

Uiteindelijk ben ik 6 jaar geleden begonnen met Climaximaal.nl, een site waarvan ik toen niet had kunnen bedenken dat ik er nu ook een gedeelte van mijn inkomsten mee genereer. Het is niet echt een voor de hand liggende baan, maar het is wel een hele leuke! En hé, ik kan het in principe gewoon vanuit m'n bed doen! Ik krijg elke week seksspeeltjes opgestuurd door seksshops en grote seksspeeltjes-merken, helemaal gratis en voor niets. 

Het testen zelf is maar een klein onderdeeltje eigenlijk, want ik ben voornamelijk bezig met het schrijven van reviews, het maken van foto's, het bijhouden van m'n social media, het maken van Youtube-filmpjes en het beantwoorden van lezersvragen. Daarnaast doe ik dit werk ook niet fulltime. Ik moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken; de hele dag met seks en seksspeeltjes bezig zijn, pfffffffff... ik denk dat ik er dan op een gegeven moment helemaal geen zin meer in heb. In seks niet en in seksspeeltjes niet. Want, al klinkt mijn beroep misschien heel spannend, uiteindelijk is het ook gewoon maar een baan en sta ik 's avonds de aardappelen te schillen en de kattenbak te verschonen. 

Ik ga jullie de komende tijd alles vertellen over werkzaamheden als seksspeeltjes-tester. Over mijn dagelijkse bezigheden. Over goede seksspeeltjes en waarom ze goed zijn. En over slechte seksspeeltjes en waarom ze slecht zijn. Ik ga jullie op de hoogte brengen van de seksspeeltjes die mijn leven hebben veranderd en welke toys nu helemaal hot en happening zijn. Over de meest gekke dingen die ik heb getest. En over dat ik er ook wel eens geen zin in heb. Kortom, over alles wat jullie willen weten! Ik heb er zin in!

Wil je meer van Luna lezen? Al zeventien jaar deelt zij alle ins en outs op het gebied van seksspeeltjes via haar website Climaximaal.nl. In haar leven heeft ze al meer dan 1000 seksspeeltjes getest, dus voor advies ben je bij haar aan het juiste adres!