6 fouten die wij vrouwen maken op liefdesgebied

Relaties door Sabine

Wij vrouwen kunnen best wel blunderen op liefdesgebied en ook binnen een relatie zijn wij natuurlijk niet flawless. We kunnen de plank soms behoorlijk misslaan. Dit zijn de relatiefouten die wij maken! 
 
Steeds maar weer die ene afslag vergeten, elke keer weer de gekleurde sokken bij de witte was en soms laten we het eten aanbranden omdat we druk aan het Instagrammen zijn. Wij vrouwen maken - net als mannen - talloze fouten, helaas ook op liefdesgebied. 
 
Wachten tot hij de eerste stap zet 
Anno 2014 leven we overduidelijk niet meer in de middeleeuwen en wij vrouwen geloven graag dat we geëmancipeerd zijn. Toch willen we op het gebied van daten dat een man de eerste stap zet, maar een man vindt het juist leuk als jij initiatief neemt. Dus wacht niet tot die leuke jongen uit de kroeg op jou afstapt, maar begin zelf een praatje met hem. 

 
Niet zeggen wat we willen in bed 
Veel vrouwen durven, zeker als de relatie nog pril is, niet te zeggen wat ze fijn vinden in bed. Beep, grote fout! Als een man er na een tijd achter komt dat jij het niet fijn hebt tussen de lakens, zal hij zich waarschijnlijk gekwetst voelen. Daarnaast is het voor jou ook veel fijner om hem te vertellen wat jij fijn vindt. Zo kunnen jullie allebei genieten van een potje stomende seks. 
 
Hem proberen te veranderen
Je vindt het uiterst vervelend als hij de afstandsbediening heeft toegeëigend en je kunt het ook niet bepaald waarderen wanneer hij voor de lol een scheet laat, maar dat zijn dingen waar je je overheen zet. Waar je je echter niet overheen kunt zetten, is het feit dat hij nooit meepraat als je vriendinnen er zijn. Elke keer hamer je erop dat hij socialer moet zijn. Stop hiermee! Je moet je vriend niet willen veranderen, hij is nu eenmaal wie hij is.
 
Relatie overanalyseren 
Jep, hier zijn wij vrouwen heel erg goed in. Wanneer je met een grote groep uitgaat en hij besteedt minder aandacht aan je dan normaal, dan ís er iets aan de hand. Je trommelt je vriendinnen bij elkaar en vraagt je af wat er aan de hand kan zijn. Niet meer doen, dat overanalyseren. Mannen zijn soms simpeler dan je denkt en waarschijnlijk is er gewoon helemaal niets aan de hand en wil hij gewoon lekker met zijn vrienden aan de bar hangen.  
 

 
Denken dat je partner alles interessant vindt wat je doet
Wanneer hij maar met een half oor luistert wanneer je vertelt over je hobby kantklossen, moet je hem dat maar niet kwalijk nemen. Wij vrouwen denken snel dat vriendlief in alles geïnteresseerd is wat wij doen of wat we te vertellen hebben. Het kan hem echter weinig schelen hoe moeilijk dat kantklossen wel niet is. Net zoals het jou weinig kan schelen dat teamgenoot Joost het strafschot miste. Hij vindt nu eenmaal niet álles interessant en daar kun je je het beste bij neerleggen. 
 
Denken dat de perfecte relatie bestaat 
We zijn snel geneigd om het idee van een relatie te romantiseren. Wanneer je een vriend hebt kun je alles aan en is het altijd rozengeur en maneschijn. Helaas, was dat maar waar. De perfecte relatie bestaat niet en wij maken nog weleens de fout om te geloven van wel. Het is helemaal niet erg om af en toe eens ruzie te hebben, als jullie er maar samen uitkomen. 
 
Wat is de grootste relatiefout die jij ooit hebt begaan?